Preti naprednjačka zaplena i čistka u firmama

Nakon odluke o formiranju jednog umesto šest kragujevačkih javnih preduzeća

Ostavite komentar


  1. Odluka o pripajanju 5 javnih preduzeća JKP Čistoći je politička, ali to svakako nije ideja Radomira Nikolića, već njegovog savetnika iz senke Nebojše Vasiljević, koji je dva puta nedeljno na kafi kod mladjanog Nikolića, da ga ovaj savetuje kako da vodi grad, jer jasno je to svima Nikolić nema ni iskustva, niti talenta za upravljanje javnim sektorom. O ovom modelu pripajanja je pričao Vasiljević još za svog mandata, jer je umislio da to tako treba jer je to video u Subotici , kao da se Subotica u bilo čemu može uporediti sa Kragujevcom ? Sramno je da mladi Nikolić optužuje Verka Stevanovića za štetu koju je grad trpeo od kamatarenja i kupovine parcela koje nisu opremljenje, a da je pri tom je idejni tvorac tog sistema kamatarenja upravo njegov savetnik iz senke. Savet Vasiljevića je bio i da se kredit uzme tek posle 2 godine vladavine Nikolića, kako bi kamate narasle i podelile se negde gde nema kamera i javnosti. Ako Nikolić ili Mitrović nisu znali zašto im takav savet daje onda ih je Vasiljević lepo izvozao kao Čileta pa će tako i završiti. Dok se tragovi Vasiljevićevih mešetarenja i dalje prepoznaju, sa prostim sistemo postavljanja direktora, koji su dobijali usmene naloge za potpisivanje ugovora bez novca, i koji su sa kamatama doveli do kolapsa javnog sektora, on ima obavezu davanja genijalnih saveta mladjanom Nikoliću koji je Vasiljevićem fasciniran, jer je Nikolić ukapirao da i njemu savetnik iz senke može doneti profit kao i Verku. Verko je sada tu samo kolateral, ali onaj koji ne sme da o tome priča, jer je i on bio pod „savetima“ Vasiljevića, pa je izvesno da će se grad oporaviti samo sa NOVOM SNAGOM očišćenom od tih perfidnih mahinacija, na kojima bi im pozavideo svaki holivudski scenarista. Proverite imovinu Vasiljevića uporedite je sa Nikolićevom i videćete da imaju puno toga zajedničkog. Kragujevac je na žalost, kako sada stvari stoje, pod teškom anatemom od boga, kad ološ i hoštapleri i dalje vladaju na Univerzitetu i u Lokalnoj samoupravi u kojoj se kao lanac zavisnika od vlasti , moći i novca drže u neprekidnom nizu, sve misleći da su baš oni od boga dati da se srede i urede ono za šta nisu ni svesni da je pogubno i destruktivno za sve ostale sugrađane. Na ćalost politički vrh grada ne haje za interese gradjana, jer od toga i ne žive, već žive upravo od šema za punjenje, svojih ionako punih džepova. Imaju sreće i njihovi odbornici jer je jasno da oni ne razumeju smisao donošenja bilo koje odluke, već glasaju po inerciji koja tom dvojcu Nikolić-Vasiljević svakako donosi veliku radost sa činom stvaranja novca na grbači gradjana Kragujevca !!!

    1. Sve i da je tako brate Simeone, nema nama pomoći, dok se ala ne porazi i to u nekdašnje vreme mačem, a sada sudskim potpisom koji je tera u duboke,vlažne i mračne odaje na dugogodišnju suvu ranu. Al ko bi se sa alom obračunavo, kad narod greške malih velmoža, brzo zaboravi, baš kao i te protuve koje hodaju pognutih glava, jer su navikli na dilove u mračnim i zatamnjenim prostorijama, a ne častan rad na svetlu dana pa im svetlost sunca toliko smeta da nose šešire sa velikim obodima za hladovinu. komnina tera džeparoše u apsu a ovi sa stotinama miliona i milijardi se šetaju medju nama ko golubi lepezani. Nema tu neke velike folozofije brate Simeone, da hoće država pozove bivše direktore Preduzeća za izgradnju na kahfu, i pita ih, ko im je i kada dao nalog da potpisuju Ugovore, a da nisu parcele proverili,, pa ako ne mogu da se sete, onda nek odgovaraju sami direktori, kao ovlašćena lica , što su parcele koje su neopremljene i sa nerešenom imovinom stavljali na prodaju, a ne da se zato optužuje Veroljub, koji nije take potpise ni stavljao i te stvari nije bio dužan da proveri. Jedini problem je što je mladjani Rale sve bivše direktore i protuve aboliro, i čak ih nagradio mestima pomoćnika i savetnika direktora, pa su tu stvari baš tako kako si ih i opisao zapetljane sa interesima toliko, da je kazna moguća samo ka građanima, a ne i ka onom ko je tu štetu u stotinama miona i napravio . No izgleda nema ko taj poziv za kahfu ni da uputi, kad se u ovoj našoj dolini gladi, niko ni sa kim od političara ne zamera, dok se narod otpušta sa posla ko posledica njihovih medjusobnih dilova. Nema brate Simeone nikoga ko bi u ovu mrtvaju evro uložio kada ga već država ne nudi ni evro za nove puteve. Sve liči da će mladog Radomira pustaju da se sam udavi u pltkoj reci ko naš Tihomir, i sam povuče, jer sa vakim „uspesima“ mladjanog Radomira , možemo uskoro da očekujemo neke nove Komninine ljude, koji se od ovih koji su s djavolima tikve sadili, teško gori mogu naći !!!

  2. Četvoročlana banda penzionisanih profesora koja napada aktuelno rukovodstvo kg univerziteta nastojala je dok je bila na vlasti, a obaranjem sadašnjeg univerzitetskog rukovodstva da napravi na univerzitetu istu koncentraciju kao Radomir Nikolić u konunalnim službama. Normalno iz istog razloga koji je lukretivnog i privatizacionog karaktera.

  3. To je isti recept koji su gospoda Napredni primenili u Kikindi pre 3 godine. Rezultat je katastrofalan jer u gradu ništa više ne funkcioniše u službi građana već u službi bahatih lešinara kojima je politički uzor verovatno Hitler a svi ostali koji nisu članovi SNS su Jevreji.

  4. Ја мислим да треба основати ново ЈКП Канализација и све ове фирме стрпати у њу. Ваљда ће после тога неко да повуче воду.

  5. Па зар има још нешто што напредно није ,,Очишћено“?????

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.