Za prva tri meseca ove godine Uprava carina Crne Gore naplatila je 64,5 miliona evra prihoda, za oko dva odsto više nego u istom periodu prošle godine, što je dobar poslovni rezultat, ocenio je direktor Uprave carina Crne Gore Vladan Joković u susretu sa novinarima juče u Podgorici.

 U državni budžet tako najviše novca od ovog iznosa slilo se od poreza na dodanu vrednost -PDV-a i to oko 54 miliona evra, zatim od akciza od kojih je prihodovano 5,99 miliona, dok je od poreza na međunarodnu trgovinu i transakcije naplaćeno 4,28 miliona evra. U prvom kvartalu ove godine izrečena je zaštitna mera oduzimanja robe u vrednosti od 88.000 evra a akcizne robe, cigareta u vrednosti od 67.000 evra, saopšteno je takođe novinarima.

„Vrlo brzo počinje skrining, postoji posebno carinsko poglavlje i intenzivno se pripremamo da bi što je moguće spremnije ušli u taj proces“, kazao je Joković.

Osim brojčanih rezultata koji su karakterisali rad UC za prvi kvartal Joković i njegovi saradnici su govorili o kadrovskim promenama koje su izvršene u UC i za koje su rekle da su bile nužne, a dodali su da će u narednom periodu poraditi na standardizaciji komunikacije sa medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari