Počela prijava za 10.000 dinara za decu: Ko se, gde i kako može prijaviti za pomoć?

Ostavite komentar


  1. A kako prijaviti za drugo dete ?
    Jednom samo može, što znači za jedno dete?

  2. Uzima krediet placa glasove da ostane na vlast na Tom istom novcu raste kamata i taj novac ce opet ti isti gradjani vracat duplo

  3. Mora da postoji jos neka Jovanjica koju nisu otkrili kada ovaj deli pare tek tako, na lepe oci.

  4. Pomoc drzave?
    O kakvoj vi pomoci pricate? Ovo su nase pare. Vi nam sad kao pomazete, vracajuci nam nase. Alo, Nase!!! Nikakvu vi pomoc nama ne pruzate. Sramota!

  5. Zašto je presek napravljen 21.11.pa nadalje?zasto sva deca 2006 godište nisu dobila pomoć?tako im je izmaklo 100e,sad ovih 10.000 din…..

  6. Molim objasnite nam kako se mozemo prijaviti mi mame koje imamo stranku licnu kartu a deca su nam rodjendena u srbiji?

  7. Zašto se ne mogu prijaviti za novčanu pomoć probala sa više puta da se prijavim ali odbijena sam. Neznam zašto

  8. Sta ako majka ima Drzavljanstvo R.Srbije a nema Jos licnu kartu Posto je na process da dobije licnu kartu ,a Mozda necee da dobije do kranja godine jel treba otac da aplikuje

  9. Kako prijaviti dete koje je usvojeno pokušala sam nisam uspela mi smo usvojitelji .Molila BiH uputstvo o prijavi

  10. A sta ako je majka strankinja – otac srbin – a dete srpski drzavljanin, znaci ne moze majka da unese jmbg posto nema, ne moze licnu kartu posto nema?

  11. Moje dete je rođeno 07.11.2006.g. prošle godine nije imala pravo na celu pomoć od 100 eura jer nije imala uslov…. Isplaćeno joj pola… Sada nema pravo ponovo, zaista je nezgodno ovako odrediti granicu!

  12. Da li neko od njih razmišlja kakva je nepravda učinjena deci koja su rođena 2006.god? Kakvo je to seckanje od datuma do datuma? I koji je to ,,naučnik“ koji smišlja da jedna deca dobiju pare, a druga deca iz istog odeljenja NE? deca rođena u periodu od 01.06.2006. do 20.11.2006.nisu imala pravo za 100 evra oba puta,a sad nemaju pravo ni za 10.000,00… i smešno i žalosno u isto vreme

  13. Dragi ljdi da li ste pismeni,zar neumete protumaciti tekst gore navedeni?lepo pise unrti podatke sa licne karte nema potrebe unositi decu kolikoih imate pogledace oni sve to u sistemu ko koliko ima dece i vide oni da li ste roditelj staratelj hranitelj i drugo i tako dalje.
    Sto se tice novca kao novac da li je nas ili njihov da li nas podkradaju ili ne mislim ko na danas skupocu moze o tome raymisljati i ici slepom ulicom? Ovaj Predsednik barem nesto daje i radi za nasu decu ostali nikada nisu a i za dryavu takodje.
    hvala na pomoci i to je to popunite zahtev i nemojte biti nezahvalni neko nedobijeni ovoliko.izvinjavam se zbog duzeg kom.

  14. Ne razumem zasto mi je odbijena prijava sa obrazlozenjem da nisam zakoniti staratelj ?!

  15. Spremicemo decu i bez tih para, ali i ta drzava neka se seti da postoji 2006 godiste i da ce i oni uskoro biti glasacko telo, jer neko po vise puta a neko …

  16. @ Nina
    20. avgusta 2023. u 15.48
    Snezana,ako ste drzavljanin Srbije treba da imate i srpsku licnu kartu
    Ne mora da ima ličnu kartu. Može da ima samo privremeni boravak i da ga obnavlja svake godine.

  17. Ne mogu ući u status provere za 10.000 din. Otac sam sa samostalnim roditeljstvo poslao sam i sutsku presudu skenirani u pdf formatu

  18. PS Šta je sa decom rođenom posle 1. avgusta 2023? Pošto ih ne možemo prijaviti, tj. ne prepoznaje sistem…

  19. Kako da prijavim starije dete koje je rodjen 13.12.2007.ima pravo a kada hocu da proverim izlazi mi samo za mladje.

  20. Šta je sa decom koja su rodjenja od 01juna do 20 novembra, ona nisu deca Srbije LOPOVI BILI LOPOVI OSTALI

  21. Prijavila sam se za novac za decu maloletnu ali deca zive sa ocem .Dali mogu imati problem Posto ima privremeno starateljstvo .

  22. Ja nemogu da prijavim decu,a nemoze preko muza,a zasto,imala sam stalno nastanjenje i ponistili su mi sve,deca su drzavjani R.Srbije,u braku sam 10god,i na nista nemam pravo,alooo,znaci nemoze svako da uzme,koga vi lazete,ako je za decu nek se prijave deca,a ne majke,i nek uzme svako dete,

  23. Kako samohrani otac da podnese potvrdu suda kada se samo unosi mb, broj lk i bira se banka?

  24. Strašno…valjda treba pomoći svim školarcima,a kako znamo deca se školuju bar do 19 godina…tako da naša deca koja nisu ispunjavala uslov za 100€,ne ispunjavaju ni sada i tako određena deca ostaju uskraćena uvek…insistiram na jednakim pravima svoj deci!!!

  25. Ja sam se prijavila ali samo moze dvoje dece a nemoze trece zalila sam se a oni mi odgovorili da nisam drzavljanin rs i da nemam prebivaliste u rs za dvoje sve ispunjavam a za trece ne neznam kako to

  26. I meni „sistem“ prepoznaje samo 2 dece od 3 I to bice nisam majka srednjem detetu. Pitam se ko ce da uzme novac za to srednje dete? A prijavila Sam se iz principa, vec su me dovoljno opljackali pa mi sad dele „pomoc“.

  27. Deca rodjena posle 1.8.2023. nece dobiti novcanu pomoc zato sto nisu bili drzavljani Republike Srbije kada je donet taj zakon (1.8.2023.)

  28. I ja imam pravo na 1 i 3 dete a nemam na 2 zali la sam se oni mi odgovorili da nemam drzavljanstvo rs i prebivaliste u rs a u rs sam rodjena i zivim.svasta izmisljaju samo da nebi dali 10 h za 2 dete

  29. U toku trudnoće i nakon porođaja bila sam strani državljanin.Sada imam srpska dokumenta.Dete je rođeno u Srbiji i otac je Srbin.Prijava na 10.000din.nije prošla niko ni ne odgovara na žalbu.Pa bi lijepo bilo dase neko obrati da vidimo šta nije u redu.

  30. Prijava za prvo (starije dete) je uspešna; nazalost nije nam prošla naknadna prijava za drugo dete (bebu) koje je upisano u matične knjige rođenih nakon prijave prvog deteta za novčanu pomoć od 10 000 dinara, jer je sistem automatski preko mog matičnog broja prepoznao samo matični broj prvog deteta, a ponovna prijava nije moguća. Kako realizovati prijavu za decu koja su u međuvremenu rođena?
    Verujem da puno roditelja ima slične probleme (za jedno dete je prijava prihvaćena, a za drugo iz razlicitih razloga nije).
    Da li će naknadna prijava biti moguća?

  31. Nije korektno praviti presek sa 21.11. zato sto 16 godina imaju sva deca posle 01.09.kada je doneta otprilike odluka, mada je to sve predizborna kampanja,zalosno vrlo!

  32. Poz ja Sam hraniteljica kad Sam se prijavila za pomoc za to dete mije odmah izaslo datum rodjenja a za moju decu ne zalila Sam se i dalje nista .Dali ima jos neko takav proglem.

  33. Deca rođena u ovom periodu NISU dobila 100EUR pomoći za mlade zato što tada nisu imali 16 godina.

  34. Da li se prijava za srednjoskolce podnosi u lokalnoj samoupravi gde se pohadja skola ili u mestu prebivalista.Republika Srbija.

  35. Da li se prijava za srednjoskolce podnosi u lokalnoj samoupravi gde se pohadja skola ili u mestu prebivalista..Republika Srbija.Skola je u Zajecaru,a prebivaliste u Negotinu.

  36. Meni nije legla uplata po 10000 po detetu a imam ih 4 samo jedno nije samnom. Za sto mi nije legla uplata? Moze odgovor.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.