U narednih godinu dana devet pripravnika sa završenim fakultetom moći će da stekne prvo radno iskustvo zahvaljujući sredstvima koje je opština Stara Pazova izdvojila po programu za podsticaj zapošljavanja stručnih kadrova.

Po konkursu koji je bio raspisan u junu, lokalna samouprava je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, predsednik opštine Đorđe Radinović je sa osam poslodavaca zaključio ugovore o zapošljavanju devet visokoobrazovanih diplomaca. Poslodavci budućim stručnjacima biće JKP Čistoća, Centar za socijalni rad, opštinska Uprava, osnovna škola „Simeon Aranicki“, opštinska Turistička organizacija i Veterinarska stanica, svi iz Stare Pazove, ali i preduzeće Ergo-donum iz Novih Banovaca kao i Prekršajni sud u Rumi.

U ovom projektu opština je učestvovala sa više od dve trećine sopstvenih sredstava i time podržala inicijativu za rešavanje problema nezaposlenosti na njenoj teritoriji, kažu u Staroj Pazovi. U toj opštini naglašavaju da time direktno pomažu privredi da prevaziđe težak period poslovanja i podstiče ih da kroz ovakav vid ulaganja poboljšaju ljudske resurse. „Ovim projektom pripravnici se osposobljavaju za samostalan rad u struci, stiču radno iskustvo i mogućnost polaganja stručnog ispita što će im biti od velikog značaja za dalji profesionalni i lični razvoj. Na ovaj način poslodavac, bez sopstvenog ulaganja, ima na raspolaganju kvalitetan i obrazovani mladi kadar uz mogućnost da po isteku predviđenog perioda, ovako obučenog i osposobljenog radnika, zadrži u stalnom radnom odnosu“, objašnjavaju u lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari