U ovoj godini planiramo da proizvedemo oko 340 do 350.000 hektolitara piva. Međutim, da bi se prihodima ostvarenim prodajom mogli pokriti troškovi poslovanja potrebno je da proizvodnju podignemo na 450 do 500.000 hektolitara. Nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo do kraja sledeće godine.

Time bi se stekli i uslovi da postanemo zanimljivi stranim partnerima za privatizaciju. U ovom trenutku BIP se nalazi u procesu restrukturiranja. Dosad sam imao susrete sa predstavnicima tri strane pivare zainteresovane da učestvuju u privatizaciji BIP-a, ali je rano govoriti o konkretnim pojedinostima – izjavio je na jučerašnjoj redovnoj godišnjoj sednici Skupštine akcionara Beogradske industrije piva A.D. generalni direktor tog preduzeća Slavko Škobić.

On je najavio da će se pred potrošačima uskoro naći novi redizajnirani brend BIP piva kojim će ta pivara pokušati da vrati imidž i deo tržišta koje je izgubila. Prema njegovim rečima, proizvodnja piva bi u budućnosti mogla da bude izmeštena u Krnjaču dok bi lokacija na Mostaru gde se sada proizvodi „hmeljni napitak“ dobila drugačiju namenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari