Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je juče u Horgošu novi pogon – mlin za mlevenje horgoške paprike fabrike Vitamin.

Investicija u novi pogon iznosi tri miliona evra, a vlasnik fabrike Vitamin Radule Đoković izjavio je da će sa novim pogonom i povećanjem proizvodnje za 50 odsto ova fabrike biti znatno više zastupljena i na inostranom tržištu, iako su i do sada proizvodi Vitamina dosta prisutni na tržištima zemalja u regionu. Plan je povećanje izvoza na tržište Rusije i Kine. Istovremeno, sa povećanjem kapaciteta fabrike otvara se mogućnost za zapošljavanje novih 50 do 70 radnika, rekao je Đoković.

U ovoj poznatoj horgoškoj fabrici proizvodi se više od sto artikala, počev od mlevene crvene paprike, do začina, čajeva, pudinga…

Predsednik Tomislav Nikolić obišao je i ostale pogone te fabrike, izjavivši da se u Srbiji moraju preispitati sve sumnjive privatizacije i ponovo pokrenuti proizvodnja.

„Privatizacija je bila prilika da se zaposle ljudi, a ne da se oni opljačkaju. U Srbiji su čak i rudnici zatvoreni pošto ih je neko kupio, a mi se ponašamo kao da nam je svejedno da li rudnici i fabrike rade ili ne rade… Ko je kupio – kako god da je kupio – ako je u skladu sa zakonom njegovo je. Ako ne radi, onda država mora da se zapita zašto ne radi“, rekao je predsednik Nikolić u Horgošu.

On je takođe podsetio da se sada umesto iz proizvodnje budžet puni zaduživanjem u inostranstvu, što će morati da vraćaju naša deca, ali će i pitati šta smo im to ostavili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari