Privredna komora Srbije otvara predstavništvo u Skoplju 1Foto: Danas/Nina Čolić

Privredna komora Srbije (PKS) će uskoro otvoriti predstavništvo u Skoplju kako bi pružila podršku jačanju privrednih veza dveju zemalja i da pokaže da su Srbija i Severna Makedonija pravi primeri uspešne regionalne saradnje bez barijera, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

„Malo nam nedostaje da budemo primer kako treba da funkcioniše ’one stop shop’ kada je u pitanju trgovina i uslugama i robom, da zaista nemamo nijednu smetnju i da možemo da funkcionišemo kao zemlje EU. Naš cilj je da Srbija i Severna Makedonija budu primer zemalja koje jasno pokazuju kako mogu da olakšaju svojim privrednicima poslovanje do te mere da ne razmišljaju o administrativnim pitanjima, već da se bave onim što najbolje znaju, a to je da stvaraju novu vrednost“, rekao je Čadež, objavila je PKS.

Kako je istakao, prve aktivnosti predstavništva biće usmerene na ubrzavanje administrativnih procedura da bi se nesmetano povezali u jedinstveno tržište, kao i na povezivanje poslovnih zajednica i partnera.

Već smo krenuli u proceduru otvaranja predstavništva, imamo velike planove, poručio je Čadež.

Predstavnica PKS u Skoplju biće Nola Ismajloska Starova.

Kako je istakla, već ima ima dosta iskustva u odličnoj saradnji sa PKS i komorama u regionu, u oblasti regionalne saradnje i na polju evropskih integracija.

„Predstavništvo PKS u Skoplju biće snažna podrška još boljoj saradnji privreda i kompanija dveju zemalja“, rekla je Ismailovska Starova koja očekuje da će ovaj odličan primer slediti i druge komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari