Privrednici traže vinjete

Naplata putarine po pređenom kilometru povećava troškove poslovanja

Ostavite komentar


  1. Vinjetama se sprecava kradja uli keaduckanje sto bi rekao velja Zbog toga ne verujem da ce biti uvedene

  2. Jedini pošten način su vinjete, ali za sve. Ako se uvede dvojni sistem eto prostora za nove zloupotrebe. Odmah će i preCednikova tašta da dobije gratis trajnu vinjetu-za svaku priliku! Vinjeta tako dobro "ide" uz diplomatski pasoš.

  3. vinjete su nepravedne je r se preko njih nekome uzima vise da bi se nadoknadila razlika koja se izgubi.obicno se to radi tako sto se pojedinidelovi magistralnih puteva ,obilaznica itd ukljuce u sistem pod naplatom i time se poveca obuhvat korisnika koji do tada recimo nisu placali putarinu.Na primer Beogeadska obilaznica se proglasi podrucjem pod naplatom..A evo zasto je nepravedna..Recimo jedna od nasihvelikih kompanija ima 100 vozila komercijalista koji danas autoputevima Srbije predju recimo 8.000km i Srbija od njih danas prihoduje recimo 32.000dinara puta 22 dana je 700.000din a za godinu 8.000.000 dinara.Kada bi se koristio sistem vinjeta u proseku po 70 evra po vozilu oni bi godisnje platili 750.000dinara.znaci razlika je tricavih 7 miliona dinara koju bi polatili obicni gradjani koji se autoputem povremeno voze.

  4. Kralju, pa svud u svetu je normalno da kad nešto više koristiš/trošiš, da te to manje košta, odnosno da imaš rabat na to.
    Kad smo već kod računice, koliko tek vozila gratis saobraća između napl.rampe "Šimanovci" i napl.rampe "Bubanj Potok"? Šta misliš, koliki bi tek tu bio prihod kada bi i ta vozila plaćala vinjetu?
    Vinjeta je bolji sistem naplate. Podstiče korišćenje autoputeva i automatski rasterećuje lokalne puteve.

  5. Legendo,jedini ispravan i posten nacin je plati ono sto koristis onoliko koliko koristis uz eventualni popust za vernost od 5% ,druga stvar cena putarine je ukalkulisana u cenu proizvoda ,treca stvar nasi autoputevi sa dve trake su vec zastareli i dalje povecanje saobracaja na njima znacajno bi ugrozilo bezbednost,itd,itd.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.