Prodaje se Vodoprivredno preduzeće "Erozija" iz Kragujevca u stečaju 1Foto: Shutterstock/VladaKg03

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Vodoprivrednog društva „Erozija“ Kragujevac u stečaju metodom javnog nadmetanja po početnoj ceni od 35,03 miliona dinara, a javno nadmetanje održaće se 18. jula.

Privredni su u Kragujevcu je otvorio stečajni postupak nad „Erozijom“, na predlog stečajnog dužnika, u oktobru 2015. godine, zbog trajne nesposobnosti plaćanja, budući da je račun bio u blokadi neprekidno počev od novembra 2012. godine za 11,3 miliona dinara.

Stečajni postupak je otvoren pošto je Vlada Srbije pre devet godina donela odluku da „Erozija“ kao stečajni dužnik podnese predlog za pokretanje stečajnog postupka.

Preduzeće duže vreme nije bilo u mogućnosti da funkcioniše niti da učestvuje na tenderima i javnim nabavkama što je prouzrokovalo velike dugove prema poveriocima, neisplaćene zarade radnicima i blokadu poslovnih računa.

U oglasu se navodi da se u Daničićevoj 26 u četiri objekta pored ostalog prodaje poslovni prostor, ukupne površine veće od 320 kvadratnih metara, stan površine 67,5 metara kvadratnih, kao i garažno mesto od oko 22 kvadratna metra.

Prodaja obuhvata i objekte koji se nalaze u Ulici Milovana Dragića, izgrađeni bez odobrenja za izgradnju, na kojima je stečajni dužnik upisan kao držalac ukupne površine veće od 350 kvadratnih metara.

Tu su i potencijalna prava na zemljištu ukupne površine 4.624 kvadratnih metara, budući da je stečajni dužnik upisan sa pravom korišćenja, kao i pokretna imovina stečajnog dužnika i potraživanja stečajnog dužnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari