Prodata Marina Dorćol

Ostavite komentar


  1. Dakle za zemljiste u Marini Dorcol smo dobili 8 miliona evra po hektaru, plus cemo da dobijemo jos po 2 miliona za uredjenje zemljista, ukupno 10 m€ po hektaru.
    Na primeru Bg na vodi koji je 100 Ha, vidi se da smo mogli da dobijemo 800 miliona evra cistog prihoda, plus 200 miliona za uredjenje zemljista, ukupno milijardu evra.
    Umesto toga, SNS sa sve Sinisom Malim i Aleksandrom Vucicem su nam „isposlovali“ povoljni aranzman da dobijemo jedno veliko NISTA, mi sami da platimo uredjenje zemljista, a da na kraju profit delimo 22% nama a 78% „arapima“.
    Pa zaista posao veka. Samo za koga? Na BG na vodi je SNS UKRAO MILIJARDU EVRA od grada Beograda.

    1. A Zeman zamajava narod patriotskim pricama „volim ili ne volim Kosovo..“ Po tom pitanju dosta lici na ove politicare u Beogradu. Prosipa maglu dok u isto vreme grabi oko sebe..

  2. Ne mogu da verujem da sve ove informacije gotovo neprimećeno prolaze iako se zna da svaka pogešna transakcija debelo košta ovaj narod…Novac od prodaja se deli šakom i kapom na gluposti a narodu sve veći porezi i obaveze…Uskoro kada ne bude ništa na prodaju i sve bude u rukama stranaca, šta tada? Krediti se dižu i o tome se govori kao o velikom Vučićevom uspehu. Da li narod zna da je Vučić duplirao zaduženja Srbije sa 15 mil eura na skoro 30 milijardi eura?

  3. Ovo je delimično lažna vest. Ako pogledate oglas na sajtu Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, videćete da se investitoru odbija 30% od prodajne cene, pod uslovom da uplati celokupan iznos u roku od 15 dana od dana licitacije. Kupac, češka firma koja je prošle godine kupila Avala film, je već najavila da će ceo iznos uplatiti u roku od 15 dana, što znači da će joj biti odbijeno (oprošteno) 30% od 32,8 miliona evra, i da će samo morati da plati 22,9 miliona evra. Sem toga, ako pogledate oglas na sajtu Direkcije, videćete da su takse za uređenje gradskog građevinskog zemljišta uračunate u početnu cenu na licitaciji, tj. da su deo iznosa od 32,8 miliona evra, odnosno 22,9 miliona. Ako je tačan proračun gospodina Vesića, i ako te takse stvarno iznose 10 miliona evra, a one su već uračunate u pomenutu prodajnu cenu, onda je iznos za koji je prodate Marina Dorćol oko 11 miliona evra. Ne bi bilo loše imati malo istine, čisto za promenu.

  4. Slepci botovi, zar vam ni ovo ne znaci nista? Minimalna cena, najperspektivnija lokacija, nepoznati kupac, jedan ponudjac, pocetna cena odmah prihvacena?! Na Zapadu bi bilo klanje po petnaest dana, a cena bi bila stostruko veca, ponydjaci iz celog sveta, brale! Ali, stvarno, ako jos i ovo opravdavate, vi niste ljudi, vi ste roboti programirani , digitalizovani ,bez dece mora da ste, bez kontakata sa normalnim ljudima, vi ne jedete i ne pijete, mozda samo masinsko ulje i trosite jedino baterije iz SNS-a.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.