Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i
infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom „Ruskih železnica“ o realizaciji ruskog kredita namenjenog modernizaciji srpske železnice i produženju roka za korišćenje ovog zajma.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlovićeva je sa prvim potpredsednikom „Ruskih železnica“ Aleksandrom Mišarinom dogovorila da do posete predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji u oktobru, ministarstva finansija dve zemlje usaglase produženje ruskog kredita, vrednog 800 miliona dolara.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin, razgovarano je i o radovima na rekonstrukciji barske pruge, kao i o planovima za izradnju novog jedinstvenog dispečerskog centra srpskih železnica.

Mišarin je rekao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima saradnje na realizaciji ruskog kredita, kao i da očekuje da u narednom periodu posebna pažnja bude posvećena programu obuke kadrova na železnici, u okviru kojeg je troje srednjoškolaca već otišlo na studije u Moskvu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari