Proizvođači malina od sutra štrajkuju glađu zbog niske cene tog voća, prete da će iseći prste

Ostavite komentar


  1. Gospodo malinari navadili ste se od jedne berbe da zivite kao lordovi,da kupite garsonjeru ili dzip od jedne berbe! Poljoprivrednici ste i mora da radite godinama ,dosta vise vasih gluposti i alavosti!
    Isplati se vama cena i od sto dinara,koga vise lazete! Hocete samo brzu zaradu!

    1. Navadili su se SNS lopovi da deru kozu narodu pa ne znaju kad je dosta… Motka ce da radi, samo gledaj!

    2. Живота ти, од каквог рада ти живиш? Радиш ли коме џабе? Посадио мплантажу малина и онда причај глупости. Значи, деца хладњачара треба лепо да живе, андеца малинара да немају ништа, јер ако прочитате текст горе, видећете да све што је испод 173 динара за кг малине, је губитак. Не питате се, да ли хладњачари имају гарсињере или можда виле и јахте.

    3. Gde živiš ti u Diznilendu??? Ako se u nešto ne razumeš bolje ćuti.

  2. Nigde na svetu proizvođači hrane ne ucenjuju državu. Ako je niska cena, to znači da se previše proizvođača bavi malinom. U Srbiji je nacionalni sport, da ako neko zaradi dobro ove godine na kupusu, sledeće svi seju i rasađuju kupus i ode cena nizbrdo.

    1. Nije problem u prevelikoj proizvodnji nego uvozu hrane. Bez obzira sto možemo da proizvedemo, uvek vise možemo da uvezemo. Tako se godinama temeljno i studiozno ubija selo i domaća poljoprivreda.

      1. Selo ubijaju male parcele i gramzivost, sklonost prevarama. Kako kupaca tako i otkupljivača. Svaki seljak više voli da nekog izradi, nego da zaradi, a što se tiče prskanja, o tome najradije ne bi govorio..

  3. Ne treba malinari da seku prste i da narusavaju zdravlje strajkom, sem ako ne izazovu tako celu vladajucu stranku da ode na štrajk gladju, nego da izadju na ulice i zajedno sa ostalim ne zadovoljnim stanovnicima sruse ovu nakaznu vlast. Dragi malinari sedite na traktore i sledeće Subote u Beograd da izjurite bagru sa vlasti. Vlast neće da se nasekira sto nemate prste i sto nemate zdravlje. Videli ste a možda i niste kako se premijerka narugala novinarki iznemogloj od strajka gladju.

  4. Gramzivi malinari,oni bi na silu da dobiju cenu koju su zamislili,čist bezobrazluk,a i celoj zemlji su se na glavu popeli,može i bez malina.

  5. Izdrzite neki dan pa ce da vas podmazu da odustanete, kao i svake godine. Eno kako su super prosli radnici Zastave, Gose.

  6. gospodo dali ste nekog pitali sta da saditr ja otvorio prodavnicu pored mene se pojavila dupla konkurencija ja propo ko poljski mis ko mi je kriv SAM SAM KRIV LOSA PROCENA nisam se mogao boriti sa konkurencijom

  7. Najveći poslodavac i najveći devizni prihod. Puni državni budžet više nego fijat. Pošto fijat mnogo toga uvozi. Ko god misli da su se proizvođači osilili nega uzme i proba. Ima zemlje neobrađene koliko hoćete. Plače za radnom snagom.
    Ali samo da citiram ovog čoveka iz priče
    „Niko se od poštenog rada nije obogatio“
    Bar u Srbiji.

    1. Kakvo punjenje budžeta??!!To su privatne pare i budžet osim poreza nema ništa.Punim i ja(i svi mi) budžet porezom svaki dan!Morate shvatiti da se namnožilo!I da ne možete nisku proizvodnju(zbog neznanja)večito pokrivati subvencijama!Znate li koliko je radnika ostalo bez posla(i svaki dan ostaje) i??!!Ne blokiraju puteve nego traže sebi drugi posao!!Neko će reći zavidan si-nisam,al više dosta!!Kome se isplati nek radi kome ne nek prestane!!Uzgred,malinu odavno ne kupujem(jeftiniji i lepši ananas,banane ,pomorandže i sl.što je došlo preko sedam mora)!!

  8. Dragi moji, zbog svega ovoga napuštam Srbiju prvo na tri meseca pa kasnije ako Bog da i na duže. Dojadilo mi ovo zlatno doba.
    Zavrsio sam pedagoški fakultet sa 9,25 a radim za 24 000.Dosta je bilo

    1. Ako si ti zavrsio pedagoski fakultet sa 9.25 i pritom nisi sposoban da sa tim znanjem sam da zapocnes svoj biznis, onda i ne zasluzujes bolje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.