Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojevićizjavio je juče da će proizvodnja „punta“ početi polovinom marta. Cena „punta“ proizvedenog u Zastavi, trebalo bi, prema dosadašnjim zvaničnim najavama, da bude 7.000 evra. Nezvanično, međutim, saznajemo da bi „punto“ na domaćem i inostranim tržištima moga da se prodaje po ceni pd 7.830 evra.

„Na sastanku sa delegacijom Fijata precizirali smo rokove i identifikovali administrativno-tehničke probleme koje bi trebalo otkloniti do početka proizvodnje. Rečje, pre svega, o pripremnim radovima u Lakirnici koji su u tom pogonu uobičajeni nakon zimskog kolektivnog godišnjeg odmora“, izjavio je Radojevićza Danas. (Kako nezvanično saznajemo kompanija Fijat automobili Srbija uložiće u Lakirnicu 100.000 evra.)

Radojevićje potvrdio da je delegacija Zastave većotputovala u Torino, gde će sa stručnjacima Fijata raditi na pripremi i prijemu lotova (automobili u rasklopljenom stanju). Prvi lotovi iz Italije trebalo bi da stignu u Kragujevac početkom marta, da bi dve nedelje kasnije počelo sklapanje „punta“. Ima indicija da bi u dogledno vreme u proizvodnju „punta“ mogao da bude uključen i pogon Preseraj, u kojem bi se otpresci za karoseriju „punta“ izrađivali od lima proizvedenog u smederevskoj železari Ju es Stil.

U Zastavi je juče završen prvi krug testiranja oko 3.100 radnika. Agencija koja je anketirala radnik saopštiće ovih dana rezultate prvog i najaviti stgart drugog kruga testiranja Zastavinig radnika. U drugom krugu biće anketirani samo oni radn ici koji su položili prvi test.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari