Rumuni i Bugari ostvarili daleko veći rast plata od Srbije u poslednjoj deceniji

Ostavite komentar


  1. Можда је наслов грешка ? Ми смо економски тигар ! Да ли то Бугари и Румуни знају ?

  2. Pre 10 godina 100 evri, bila velika para, zivelo se od nje pola meseca, danas 100 evri , kesa cvaraka, i
    kila parizera u crevu , jedan majonez i 4 rolne toalet papira,,,

  3. Možda je pametnije uporedjivati standard. Evo u nemačkoj od 2006-te je realan pad standarda neverovatnih 65,4%, a samo od korone naovamo 43,7%. Znači prosečan nemac se baškari u samo trećini standarda koji je imao pre 15godina, a standard mu je upolovačen od korone naovamo. Slična je slika u većini ‘razvijenih ekonomija’ EU.

  4. Колике год да су плате и пензије – најважније је да буду одрживе.
    Најгоре је нереално повећати издвајања па после имати рупу у буџету или због тога умањивати инвестиције.

  5. Potpuno je netacan podatak da su , u periodu 2013. do oktobra 2023. godine plate u srbiji realno porasle za 40 posto. Ko se u indekse razume , bice mu odmah jasno, jer se ne moze realan rast ne moze izracunavati oduzimanjem procenta rasta plata i inflacije vec se mora primeniti jedino ispravna sledeca racunica: Indeks rasta plata je 100+96= 196, indeks rasta inflacije je 100+54.4=154.4, pa kada se ove dve cifre, tj. indeksi , podele medjusobno, ONDA JE REZULTAT 126,9 ,STO ZNACI DA SU PLATE PORASLE REALNO ZA 26,9 A NE 40 POSTO. Ovo ce potvditi svaki dobar statisticar.

  6. Ako moze jedna analiza rasta plata i inflacije u periodu od 2008 do 2012. Ako se sme o tome ovako objektivno kao u ovom tekstu pisati.

  7. Od plate 2008 godine i ove od 2023 god. Ja danas mogu da kupim 35% manje dizela… Toliko o rastu plata u realnosti …

  8. 2003 u vreme opozicije imala sam platu 2000 din a cerka stipendiju od banke u kojoj je moj suprug radio 2800din!Muz poginuo a kao samohrana majka morala sam sama skolovati dete! Direktor iste firme prodao je Tekstilpromet , Matijeviću a radnici radili na poljoprivrednom dobru njegovom!Bilo je uzasno !Moj zet je te 2003 imao platu 300 hiljada jer je bio u stranki DS-a!Toliko kako smo“dobro“ziveli sa praznim friziderom samo leba!

  9. Sns je samo uspeo da poveća buku i haos i da Srbija postane deponija svetskog auto otpada. Pišti im sve vrata u prevozu,kamioni i kombi u voznji unazad,semafori galame,metalne rampe koje dele lupaju.Buka u stanu je užasna.To su ozbiljne sadiste i ljudi su počeli da ih mrze.

  10. Ako već tako nam dobro ide što ovi oko granice sa Hrvatskom Kažu da kod susjeda skoro sve jeftinije ….benzin meso hrana …..nešto ne štima u bajkama da jako lepo živimo .Ako već od takozvane Ruske braće dobijemo jeftinije energante …što je kod nas najskuplje gorivo . Pričaju ám ti priču

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.