Prosečna plata u Crnoj Gori 828 evra 1Foto: EPA/BARBARA GINDL

Prosečna bruto zarada u aprilu u Crnoj Gori iznosila je 1.036 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 828 evra, prenosi danas RTCG.

Prosečna neto zarada u aprilu u odnosu na mart 2024. godine zabeležila je rast od 0,4 odsto, dok je prosečna neto zarada u aprilu ove godine u odnosu na isti mesec prethodne godine zabeležila rast od 5,3 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Kako navode, ako se ima u vidu da su potrošačke cene u aprilu u odnosu na mart ove godine zabeležile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile rast od 0,3 odsto.

Prosečne neto zarade u aprilu 2024. u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u sektorima kao što su snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada, poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo, građevinarstvo, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala, državna uprava i odbrana, informisanje i komunikacija, zdravstvena i socijalna zaštita.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa zabeležen je u sektorima stručne, naučne i tehničke delatnosti, poslovanju nekretninama, prerađivačkoj industriji, saobraćaju i skladištenju, obrazovanju, umetničkim, zabavnim i rekreativnim delatnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari