Prosečna plata u Srbiji prvi put prešla 100.000 dinara, medijalna značajno niža

Ostavite komentar


  1. Smešno ,prosečna plata …
    Nije realno porediti plate pa onda reći koliki je prosek u Srbiji …
    Primer :
    Ja imam 200.000 a Ti ne radiš znači 0 ,to je prosek 100.000 !!!
    Stvarni prosek nije veći od 70.000 !!!
    A to što spominju stalno da je bila 350€ pre deset godina,pa tadašnjih 350€ je bilo veće od sadašnjih 100.000 dinara !!!

  2. …sto hiljada…ma šta kažeš…a onih pola miliona na minimalcu…a prosek diktira državni sektor…mnogi imaju više desetina hiljada evra….

  3. Prosečna plata zaposlenih u kulturi je oko šezdeset hiljada dinara! Ponosna i napredna Srbija!

  4. Prodavci magle i dalje prodaju svoju robu. Pola nisa prima minimalac oko 30 posto od 70 do 80 hiljada. Pa ko ima plate za ovoliki prosek

  5. Potpuna neistina, čista laž kao i mnogo puta do sada, uostalom sami pogledajte koliku platu primate pa vidite ko laže.

  6. Radim u državnom sektoru i primam minimalac. Treba li da pričam još nešto. Pametnom dosta a budalama ne vredi ni pričati.

  7. Stvarno mi je muka vise od lazi…100 hiljada…?? Sidjite malo sa oblaka medju narod koji razmislja kako da prezivi..narod koji uskracuje sebi normalan zivot da bi preziveo sa minimalcem..

  8. Bitno da nabiguzi u MUP – u koji nisu na ulici beže u plati, policajcima radnicima po 1000 evra, i pišulje po kancelarijama sve pukovnice a neznanju oružje da rasklope i sklope… Tuga čemer i jad

  9. Prosečna?. Kako li su mu izračunali. Verovatno kao i penzije. Nekom 300000 ,nekom 30000. Razlika je u tome što 30000 h prima70-% radnika. Vidi se da je fakultet završio na Kalemegdanu. Sram ga bilo.

  10. Jel i plata trenera naše fudbalske reprezentacije ulazi u taj prosek?

  11. Daj nemoj da lažu ovaj narod. Ljudi u Srbiji žive na ivici egzistencije većina.

  12. Prosečna plata izračunata kao aritmetička sredina je merilo u bivšoj samoupravnoj socijalističkoj Jugoslaviji. U kapitalističkim privredama prosečna plata se računa kao medijalna plata i realni je pokazatelj kupovne moći stanovništva.

  13. Pa i da je tacno povecanje 15% sta vredi kad je poskupljenje namirnica 50-100%. Dakle, bolje da je ostalo isto. A prosek dizu osobe kao gđa Jorgovanka i slicni.

  14. Neznam zasto se svaki dan potencira prica o povecanju plata i penzija bitno u svemu tome je sta se moze kupiti za te pare a bogami nemoze mnogo

  15. Vlast koja je ponizila i pokrala penzionere zove se vlast Vučića.Zašto ne napišete koliko penzionera u Srbiji prima penziju ispod minimalca.

  16. Da mi imamo plate kao što predsednik kaže većunu od tih firmi što je doveo davno bi otišli iz srbije, ovako male plate više zaposlenih manje na birou ovo je recept za publiku i borbu za nezaposlenost

  17. 63 kumova,Bajativic i njima slicni+radnicke plate (minimalci) kad se podele bude tu lepa sumica u %.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.