Prosečna plata ubuduće po stvarnim ciframa, ne anketi

*Statistika ne uzima u obzir preduzetnike koji u 90 odsto slučajeva isplaćuju minimalac. Uz to kada bi dodelili nulu svima onima koji su radili, a nisu dobili platu, prosečna plata ne bi bila viša od 32.000 dinara po mom uverenju, kaže Milan Knežević iz APPS
Republički zavod za statistiku počinje da koristi podatke Poreske uprave u obračunu zarada

Ostavite komentar


  1. Ajde da vidimo i to cudo nevidjeno da se kaze da je realna plata do 250.evra i sta ce na to da kaze veliki ON u opusu bajki da nam ide sve bolje.

  2. Nije komentar nego pitanje.
    Ako je dosadašnji metod ok, zašto ga menate?
    Ako dosadašnji metod nije bio dobar, zašto ste nas lagali?

  3. Objasnili su. Nisam znao da nas preduzetnike ne računaju a mi smo po broju najveća ekonomska grupacija.
    Ali koga briga prosečna plata i mikro preduzeća, eto na Blicu dečko tukao Milicu Dabović a Basara nastavlja onaj njegov serijal i gnjavi internet ko smrt babu.

  4. Žedna radi u tzv. Benetonu u Nišu i plata sa povećanom satnicom od 130/h je sada oko 23.000 dinara mesečno . Potrošaćka korpa po Rep. zavodu za statisstiku je 67 hiljada. Pa ti sad živi………

  5. Pa videlo se da nesto nije u redu sa dosadasnjim objavljivanjem podataka o prosecnoj plati. Kako ste racunali prosecnu platu po anketi, valjda se zna kako se racuna prosek. Onda mora da se ponovo obracunaju penzije, jer u prethodnim godinama iznosi prosecne plate u Srbiji nisu relevantni. Proseci su bili previsoki, a to je znatno umanjilo obracunate penzije. Ovo je neverovatno. Da nase institucije priznaju da nisu racunale prosek kako treba da se racuna, da ne poveruje covek. Pa deca u skoli za ovo neznanje dobijaju losu ocenu.

  6. Ja im ništa ne verujem. Potražite na N1 info tekst: ““Žitelji Sjenice primaju najveće plate – prosek 78.467 dinara““. Da li neko veruje u to?

  7. Neke podatke anketa jednostavno ne može da prikaže….eto razloga zašto se ““““anketa ““““uzima kao sredstvo za prikupljanje podataka.Ipak,niko ne garantuje da nećemo i dalje biti obmanjinavni,čak može da se garantuje suprotno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.