Proširen spisak maloprodaja koje će u nedelju biti otvorene za najstarije

Ostavite komentar


  1. Policijski čas je od 20 – 05.
    Penzioneri mogu da se kreću od 04 – 07.
    Znači li to da će radnici marketa i penzioneri kršiti policijski čas (20 – 05) minimum jedan do dva sata?
    Možda treba svaki pojedinačno da traže dozvolu za kretanje u tačno određenom vremenskom rasponu?

  2. Dragi sapatnici penzioneri,
    zar stvarno pristajete da idete u kupovinu u navedenim satima? Bez ikakvog uputstva, maske, rukavica, saveta? Da li je neko digao glas protiv takve gluposti, da se takvom merom obesrabruju penzioneri. Zašto onda tolike prodavnice? Zašto ne tražimo da se uvede neki normalan termin, kao u Češkoj, od 10 – 12 svaki dan, da nam se daju uputstva kako da se opremimo. Ovo je najgluplja od svi mera, da ustajete u zoru i po mraku idete da se gurate u redovima. Možda ovo nije pravi način da se govori o tome, ali ja apelujem na medije i javne ličnosti ove zemlje da dignu glas protiv takvog ponižavanja oni do koji je navodno ovoj vlasti najviše stalo.

    1. Ne pristajem na ovo ponižavanje i sadističko iživljavanje nad bespomoćnim ljudima, ali ko mene pita da li ja pristajem ili ne?
      A nažalost, još nisam prešao na fotosintezu, pa moram da jedem, pa i po cenu da stojeći u redu zakačim virus. Onda ću barem rešiti problem ishrane i smeštaja. Zauvek.
      Naravno, pridružujem se vašem apelu. Ako i ne koristi, barem ne može da škodi, za razliku od tolikih drugih stvari koje se rade, a ne samo da ne koriste, nego i škode!

      1. Ovo je nacin da se penzioneri obeshrabre i da ne idu jer sutra se menja vreme i fakticki se ide od 3 do 6 ujutru`.

  3. zar ovo nije najgora mera zar nije normalno da u toku dana bude u toku radnog vremena prodavnica 2h dostupno samo za najugroženije i onda neće biti redova a stariji treba da imaju opremu za ulazak u radnju i uputstvo da napolju čekaju u redu. Ova mera od 4-7h nedeljom je skandalozna naročito imajući u vidu da na određenim opštinama Beograda sa najstarijim stanovništvom ima po jedna do dve radnje.

  4. Slučajno ili namerno, opet je izostavjlen DELEZE/MAXI objekat u centru Stare Rakovice u Ulici pilota Mihajla Petrovića!!! NEMOGUĆE JE BEZ GRADSKOG PREVOZA KOJI JE UKINUT PENZIONERIMA STARE RAKOVICE DA STIGNU DO BILO KOG OBJEKTA JER TREBA PEŠAČITI OKO 3 KILOMETRA UZ UZBRDICU KOJA JE KAO SKIJAŠKA SKAKAONICA! Ovo je čist bezobrazluk, jer je zahtev za otvaranje te prodavnice prosleđen Suzani Vasiljević PR-u predsednika Vučića i jer je Kurir o tome objavio tekst! Najverovatnije će otvoriti taj objekat kada to bude jedna od 5 glavnih vesti u Danasu ili Utisku nedelje. Zato što su zabrljali slikali su jutros dvoje policajaca kako najugroženijima u Rakovici donose poklone. Naravno, sve sa kamerom a bakica izgubljena otkud policija na njenim vratima. Ima u Staroj Rakovici stotine penzionera koji mogu samostalno da se kreću i da dođu od Deleza/Maksija u Ulici pilota Mihajla Petrovića jer je taj prodajni objekat smešten između 5 solitera i desetina višespratnica!

  5. Još mi u Mirijevu, a ja nemam auto, a nema gradskog prevoza, morao bih pešice tri kolimetra kroz sokake, jer nema predviđenih Urbanističkim planom ulica, okolo sve ilegalno podignute zgrade i kuće. Umesto da stradam od virusa u krevetu da me na sokaku rastrgnu psi! Od ovih ništa bolje i ne očekujem.

  6. Dragi penzioneri, zapamtite dobro kako vas maltretira ova vlast. Prvo vam je smanjila penzije, zamajavala vas dosta dugo o nekakvom „povećavanju“, sada vas tretira kao poslednju stoku koja sme da izađe iz kuće u vreme kada obično lopovi kreću na „posao“ jer ljudi spavaju dubokim snom itd. -pa na sledećim izborima, ukoliko ova diktatura ne ostane za uvek i zabrani izbore, opet glasajte ove koje ste inače većinski i do sada glasali! Uvek ste među privima bili na glasačkim mestima, povucite bar jednom „ručnu“ i glasajte za bilo koga samo ne za njih!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.