Protest upozorenja preduzetnika u Beogradu: Traže otpis poreza i doprinosa

Ostavite komentar


  1. Vecina, tih „preduzetnika“, ili ne placa porez ili placa, ali ne koliko bi trebalo. Pitam se, sta ce, na tom malobrojnom skupu, osobe koje imaju i preko 70godina????

    1. Vlad, veruj mi da ne možeš da ne plaćaš porez. Ne veruj toj priči koju su izmislili pre donošenja sramnog testa samostalnosti. Ona je izmišljena upravo da bi se opravdao taj test, iako mu je namena sasvim drugačija.
      Čak je i kolumnista ovog lista naseo na to i napisao još sramotniji tekst, kojeg se nikad nije odrekao.

    2. Zašto vi navodnici!? Odakle ideja da ne plaćamo porez i doprinose? Svaki mesec plaćamo i to po stopi koja se sada svake godine uvećava za 10%. Kada ste preduzetnik/paušalac plaćate ukupno oko 30000 dinara i to bez obzira na promet koji ste imali u prethodnom mesecu. Ljudi koji imaju preko 70 godina i dalje rade u svojim preduzetničkim radnjama jer je penzija koju su ostvarili nedovoljna za život. A vi, kako ste vi? Sve vam cveta, a ispred vas putić od žute cigle…

    3. Sa kojim pravom optužujete nas preduzetnike da ne plaćamo poreze ili da ih ne plaćamo koliko bi trebalo? Kao da mi možemo da biramo ovog meseca ćemo platiti, ovog nećemo, e a sledećeg meseca mogu samo ovoliko ….

  2. Treba traziti donosenja zakona o poreklu imovine za SVE POLITICARE KRIMINALCE, TAJKUNE, KULAKE to ce po svemu sudeci MORATI da donese neka NOVA vlada. Onda ce moci i smeti da traze da se POSTENO placa porez koji ce biti pristojan a ne harac, budzet bi i pored smanjenja poreza bio prepun jer koliko su nas opljackali znacemo kada prorade NEZAVISNE institucije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.