Prilaz njivama u okolini Gakova u somborskoj opštini juče je blokiralo oko 20 policajaca, ne dozvoljavajući poljoprivrednicima koji su u tom trenutku obrađivali zemlju da nastave oranje, prenela je televizija N1.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Naime u petak je na njivama u ovom mestu došlo do tuče između poljoprivrednika i traktoriste firme Graničar iz ovog mesta, koja je obrađivala tu državnu zemlju. Ratari tvrde da je reč o preduzeću koje je u stečaju i s kojim je Ministarstvo poljoprivrede raskinulo ugovor još 2010. godine.

Prema rečima poljoprivrednika, u ponedeljak je stiglo rešenje Privrednog suda u Somboru, jer je stečajni upravnik firme Graničar tražio izvršenje, iako je u pitanju državna zemlja.

Nakon tuče u petak uhapšeno je šest poljoprivrednika, narednog dana njih petoro prekršajno je osuđeno na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, dok je jedan oslobođen.

U međuvremenu, jedan od poljoprivrednika koji je u petak branio njive od uzurpatora iz firme Graničar, koji se nije mešao u svađu i izbegao tuču, posle toga se i sam prijavio kao uzurpator. Kako je N1 prenela, on se pozvao na to da je Vlada donela zaključak po kom se uzurpatori pozivaju da se prijave i plate zakup zemlje koju nelegalno obrađuju, tako da je on to i uradio. Razlog koji je doveo do ovoga, tvrde poljoprivrednici je taj što lokalna samouprava kasni sa raspisivanjem poziva za licitaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari