Proizvodnjom karoserijskih delova i sklapanjem školjki automobila u pogonu Karoserija Fabrike automobila, u Zastavi je juče praktično počela proizvodnja „punta“, potvrdio je juče našem listu generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević.

On kaže da će novoproizvedene školjke „punta“ početkom naredne sedmice biti bojene u pogonu Lakirnica, nakon čega će na trakama za završno sklapanje, u Montaži, automobili biti kompletirani.

Radojević je naveo da Fijatovi stručnjaci juče nisu imali nijednu primedbu na kvalitet karoserijskih delova i školjki „punta“ proizvedenih u Karoseriji Zastavine Fabrike automobila. Prvi kompletan „punto“ koji će, kako se očekuje, tokom naredne sedmice sići sa proizvodno-montažnih linija i traka u Zastavi imaće broj karoserije 7.000.001, čime će biti nastavljen kontinuitet proizvodnje ovog Fijatovog modela, koji slovi za jedan od najprodavanijih automobila u Evropi.

U domaćim prodajnim kućama dosad je evidentirano 17.880 kupaca „punta“, od čega je i 14.130 njih zainteresovano za nabavku automobila tog modela po principu „staro za novo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari