Poslovodstvo kragujevačke konfekcije DIORK i menadžment engleske kompanije IF Investment iz Londona, dogovorili su se o uspostavljanju saradnje. Engleska firma će, saznaje Danas, zakupiti poslovni prostor DIORK, gde će, u narednih šest meseci, početi proizvodnja konfekcije, namenjene isključivo inostranom tržištu.

Poslovodstvo kragujevačke konfekcije DIORK i menadžment engleske kompanije IF Investment iz Londona, dogovorili su se o uspostavljanju saradnje. Engleska firma će, saznaje Danas, zakupiti poslovni prostor DIORK, gde će, u narednih šest meseci, početi proizvodnja konfekcije, namenjene isključivo inostranom tržištu. Na tom poslu će biti angažovano oko 300 kragujevačkih konfekcionara. Po isteku šestomesečnog zakupa, engleska firma moći će da produži ugovor o zakupu na još pola godine. U poslovodstvu kragujevačke konfekcije se, međutim, nadaju da će engleska kompanija u međuvremenu da postane većinski vlasnik DIORK. „Sa vlasnikom i menadžmentom engleske kompanije razgovarano je i o privatizaciji našeg preduzeća, ali će konačna odluka biti doneta posle šestomesečne saradnje. Smatramo, ipak, da će Englezi imati sve uslove za profitabilno poslovanje, pri tom mislim na dobro obučenu i ne tako skupu radnu snagu, pa očekujemo da će i pregovori o privatizaciji preduzeća biti uspešno okončani“, kažu u rukovodstvu DIORK.
Kragujevački DIORK privatizovan je u maju 2003. godine, ali je već u jesen te godine, odlukom Agencije za pivatizaciju, promena vlasničke strukture preduzeća poništena. Privatizacija je poništena jer vlasnik DIORK, Slobodan Pantić, nije ispunjavao obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Tokom ove godine organizovane su dve aukcijske prodaje DIORK, ali su obe bile neuspešne, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari