U pirotskoj Industriji odeće Prvi maj koja je nedavno privatizovana konstituisani su novi organi upravljanja – Skupština akcionara i Upravni odbor. Za predsednika Skupštine izabran je Duško Vojinović, generalni direktor Irva investicije, a za predsednika Upravnog odbora Zoran Dmitrović, bivši generalni direktor milanovačkog Rudnika.

U pirotskoj Industriji odeće Prvi maj koja je nedavno privatizovana konstituisani su novi organi upravljanja – Skupština akcionara i Upravni odbor. Za predsednika Skupštine izabran je Duško Vojinović, generalni direktor Irva investicije, a za predsednika Upravnog odbora Zoran Dmitrović, bivši generalni direktor milanovačkog Rudnika. Pirotsku fabriku su za 1,7 miliona evra kupile firme Irva investicije i TP Jabuka.
Vlasnik firme Irva investicije Đorđe Nicović je posle sastanka i obilaska pogona, na konferenciji za novinare, izjavio da su iznos kojim su kupili fabriku uplatili pre mesec i po dana. Osim toga, konzorcijum se obavezao da će investirati četiri miliona evra i isplatiti obaveze Prvog maja od oko osam miliona evra. „Preuzeli smo upravljanje kompanijom. Napravićemo plan investiranja i videti gde su uska grla, u proizvodnji, marketingu i prodaji. Obaveze prema radnicima, u dogovoru sa sindikatima, isplatićemo u nekoliko mesečnih rata. Trenutno Prvi maj radi za Stefanel, a za saradnju su zainteresovani i slovenačka Mura, Dolče Gabana i Armani. Očekujem da ćemo jednu trećinu proizvodnje raditi za domaće, a dve trećine za izvoz. Jedna naša ekipa već obilazi tržište Rusije“, rekao je, pored ostalog, Đorđe Nicović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari