„Prvi partizan“: Radnicima koji su išli na miting SNS-a isplaćena dnevnica, a ne mesečna plata

Poslovodstvo užičkog „Prvog partizana“ o visini isplate radnicima koji su bili na mitingu Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. U redu, radnicima je isplaćena zarada za taj dan iako nisu radili. Očekujem da se neki radnik javi i ode na miting opozicije i da mu bude isplaćena zarada za taj dan. Ako je državna firma, pravila neka budu jednaka za sve.

    1. Kakva isplata zbog odlaska na politički skup? Pa da ga organizuje i Sv. Vasilije Ostroški, to je PROTIVZAKONITO!!!

  2. Ako im je taj dan odbijen od godi[njeg odmora onda imaju zakonsko pravo na naknadu zarade za taj dan

    1. A po kojem zakonu mogu da ti oduzmu dan od godisnjeg odmora da bi te poslali na politicki skup? A, Ajnstajne? Sta ako neko nece da koristi odmor da bi trckao za Vucicem po Srbiji?

    2. Imaju pravo da koriste GO, ali za vreme koriscenja GO se ne isplacuje dnevnica, vec se obracunaju sati kroz platu za taj mesec… Ovo je van pameti. Bolje da nisu ni objasnjavali…

  3. Zašto im se nebi računao kao „službeni put“ obzirom da su išli na „poslovni sastanak“ sa bivšim potpredsednikom vlade, predsednikom vlade a sada predsednikom Srbije koji je oživo namensku industriju (koji je prethodni ministar vojni dotukao) ugovorima sa najvećim uvoznikom oružja i municije na svetu UAR i BinZajedom. O kakvom se ugovoru radi i važnosti sećaju se oni koij prate zbivanja na našoj političkoj sceni. Kada su radnici FAPa u štrajku blokirali prugu i isporuku oružja i municije za luku Bar iz Srbije, odmah se pojavio BinZajed i „postrojio“ Đukanovića i Vučića, a štrajk je prekinut time što je i deo FAP postao namenska industrija. Zaposleni su ustvari išli na „službeni sastanak“ sa ugovaračem svog izvoza Vučićem

    1. Cime li ti umes da se bavis? Da mi je samo upoznati nekog od vas da vidim ko ste vi ljudi? Kako izgledate? Kupate li se? Znate li u kom veku zivite? Cisto bih voleo da mi taj mentalni sklop dobije ljudski oblik, da vidim na sta licite. Mozete li u ogledalo da se pogledate? Ili ste jednostavno toliko tupavi da ne kapirate svrhu zbog cega ste rodjeni. Kako je moguce da neko moze sebi da dozvoli da bude samovoljno toliko potlacen i ponizen kao sto ste vi botovi? Sta je razlog tome? Da li vas je neko tukao kad ste bili mali? Odakle taj iskonski strah i osecaj podanistva kod coveka u 21 veku u srcu Evrope?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.