PUF: Minimalac ispod dostojanstvenog života

Ostavite komentar


  1. Prvo:

    U normalnim državama, sa minimalnom zaradom se može živeti. U Srbistanu to NIKADA nije moglo.

    Drugo:

    Da li možemo više da prestanemo da se lažemo kako je sve bilo bolje pre 8 godina? Vučić ovo, Vučić ono. Ajde Boga ti, nije nego. Prvorođeni je samo poslednji u nizu namesnika ove jadne kolonije od zemlje, i onaj koji će na žalost udariti poslednji ekser u sanduk.

    Bog neka nam je u pomoći.

  2. Bezocno i maliciozno izgleda izjava poznatoooog tajkuna Atanackovica (pocasni cuj Predsednik unije poslodavaca) da nije resenje da u porodici koja zivi od rada jesnog clana porodice vec da bi se normalno zivelo mora da radi i drugi clanovi porodice supruga deca da bi mogli da pristojno ziveli

  3. Mene yaprepa[‘uje ;injenica da niko ni iz vlade a ni od Unije poslodavaca ne sagledava na okolinu u kojoj zve i rade.Ili im i nije stalo.Oni su zive svoj zvot ziive lepo i bogato.A to sto smo svi mi sugradjani, komsije, drzavljeni iste zemlje i itd , to ih izgleda i ne zanima.Ka\u oni imaju privatnu impovinu, bogatstvo i sl, a zaboravljaju da je sve to stvar ljudske konvencije..STRASNO…A i Vlada umesto da ponudi i set socijalnih mera. pa da natja nacin podigne vrednost minimalca,a i svih ostalih plata, ona nista.Pada recimo smanji cenu struje ya one od minimalca do recimo prosecnih + 5 posto.Ili da uvede besplatne udzbenike za sve djake, ili da vrati besplatnu stomatolosku uslugu( i time predupredi druge bolesti), ili da obezbedi benificirane radnje za najsiromasnije, ili da msnji cenu infostana za odredjen kategorije, i titd..UOSTALOM KAVU MI TO DRZAVU HOCEMO?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.