Preduzeće „Železnice Srbije“ juče je u Novom Sadu pustilo u redovan putnički saobraćaj novi dizel-motorni voz ruske proizvodnje na pruzi Novi Sad – Odžaci – Sombor – Subotica.


Reč je o uključivanju u saobraćaj poslednje garniture od ukupno 12 vozova, koje je srpska Železnica kupila od ruske kompanije „Metrovagonmaš„ sredstvima iz kredita međunarodne železničke banke „Eurofime“, u vrednosti 43 miliona švajcarskih franaka.

Voz je u 13.30 iz Novog Sada krenuo u promotivnu vožnju za Futog, a potom se nakon kraćeg zadržavanja vratio u Novi Sad. Dizel-motorni voz polaziće sedam puta dnevno i to iz Sombora za Novi Sad u 4.20 i 10.33, kao i za Suboticu u 18.07. Iz Novog Sada za Sombor voz će saobraćati dva puta dnevno – u 7.14 i 15.32.

Nova garnitura polaziće i iz Subotice u 19.25 za Odžake, odakle će u 22.00 sata kretati za Sombor. U svim regionima gde su u saobraćaj uvedeni ovi vozovi broj putnika je povećan između 25 i 50 odsto kažu u Železnicama Srbije. Ovo preduzeće je u proteklih 16 meseci, otkako je prvi novi ruski voz uključen u saobraćaj, prevezlo oko 650.000 putnika i zaradilo oko 55 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari