Putari završili deonicu, ali nema ko da je svečano otvori

* Šumadinci koji krenu put Beograda i dalje se do Batočine, kao i decenijama unazad, voze jednom trakom. I to uprkos činjenici da su obe saobraćajne trake završene još sredinom juna * Deonica auto-puta već nedeljama je spremna za otvaranje. Nevolja je, međutim, što ministarka Mihajlović ovde više ne dolazi
Tragom obećanja ministarke Zorane Mihajlović da će auto-put od Kragujevca do Batočine biti otvoren do kraja juna

Ostavite komentar


  1. Pa zar mora predsednik ili premijer ili predsednica da otvara bas svaku deonicu puta od nekoliko kilometara puta? U Hrvatskoj su za 10 godina izgradili 1000 km autoputa, ali ne secam se da su stalno svecano otvarali neke sitne deonicice. Izuzetak su bili tuneli kao sto je Sveti Rok ili Mala Kapela, gde su se skupljali funkcioneri, ali to su zbilja impresivni gradjevinski poduhvati.

  2. Toliko koridora a jedna ministarka.Posto niko osim predsednika ili ministarke nesme rezati masnice nek se bogami ceka.Kad nadju dan da nema nastupa na tv ili novinama vidjece nekako a dotad narod nek vozi kud je vizio i pre.Jos ce ovakvu glupariju predstaviti kao svoj uspeh kao prebrzi su u izgradnji a gradi se od 2004 a pod kontrolom ove vlade vec pet godina.

  3. A zar autopute ne može da sepusti u funkciju ako je izvršen kalitetativni pregled i komisija potpiasla da su radovi na izgradnji izvršeni po propisima ? Kakvo presecenje crvene trake i slične gluposti ? Autoput odmah treba pustiti u funkciju.

  4. pa tom deonicomn se odvija saobraćaj.Proteklih dana sam se salno njom koristim u povratku iz Beograda u Kg..reba biti profesionalno pošten,a ne kao što je autor svojevremeno poslao ,a novine objavlie njegovu informaciju o "ponovnom polasku štafete mladosti iz KG",a to se nikada nije desilo. A možda je kolega novinar Radovanović umislio da treba uvek neko,kao njegov V.erko Stevanović i Dinićeva Kalanovićkaa da po nekoliko puta otvaraju po jedno parče izgradjene trase,kao one oko Botunja,ili na izlazu iz Kragujevca.

  5. Prvo, na raskrsnici za Badnjevac nije izgradjena petlja, nego je "privremeno" tu postavljen kruzni tok. Drugo, od ulaska u Batocinu do AP Beograd-Nis nista nije radjeno, jer se jos uvek ne zna kuda ce put da prolazi. Prema tome, sve i da sutra otvore ovo sto je do sada radjeno, nema govora o autoputu. E, ako ovo objave, svaka cast.

  6. То није аутопут! Нема зауставне траке, нема ограду, а има кружни ток! Пут није био завршен пре три недеље, али су могли да пусте још бар једну траку у рад (каква црна свечана отварања, то је смејурија!), јер камиони на узбрдицама успоравају саобраћај, кад су с теретом иду 20 км на сат. Трула и неуређена држава, политичари се само рекламирају, не знају ништа, и није их брига за грађане.

  7. Kad bi npr. Merkelova ili francuski,švajcarski ili finski predsednik došli da otvore bilo koji autoput,a da ne pričamo o deonicama od 5 ili 10 kilometara dužine – istog trena bili bi hospitalizovani u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu. Ovaj naš i po nekoliko puta otvara jedne te iste deonice,a mi tapšemo. Nije on lud,mi smo!

  8. Ne postoji privremeni kružni tok nego se radi po projektima i planovima koji nemaju ucrtane privremen varijante. Ta deonica nemože dobiti dozvolu, jer je napravljen kružni tok i to na auto putu. Seljaci iz Žirovnice i Badnjevca koji idu ka svojim njivama sa traktorima , prikolicama i priključnim mačinama ulaze u kružni tok jer nema pomoćne saobraćajnice sa obe strane puta već samo sa jedne a i nije uradjen nadvožnjak. To nema ni u Africi, i za tako nešto se oduzima licenca i za urbanizam i za projekat puta, a predstavnici ministarstva koji to odobre, treba odmah da budu smenjeni . To je tema koju novinari i mediji moraju ispratiti, jer kada se takav presedan napravi tako naopako će se raditi svuda po Srbiji. Ili će možda da postave specijalne "evropske čistače za traktorske gume" pre ulaska u kružni tok iz pravca oba sela !

  9. Svecanog "otvaranja deonica" puteva nema ni u Albaniji. Ali posto je nas usrecitelj na sluzbenom putu a premijerki to nije dozvoljeno, morace da se saceka sa otvorom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.