Radnici iz Srbije „zagrejani“ za rad u Sloveniji: Koji su uslovi i koja zanimanja se traže?

Ostavite komentar


  1. Nije baš tako bajno i sjajno u Sloveniji…njihovo stanovništvo odlazi da radi u druge zemlje…

  2. ovde uSmrdiji nije preko 30 godina bolje dok drugi napreduju.
    Ni za 50 god nece biti bolje..ako je bude
    Slovenci takodje odlazze na bolje kao i Nemci u Svedsku i Norvesku
    Samo napred…imate uredjenu zemlju

  3. Vaso, sa 1500e u Ljubljani jedva ces preziveti, jedina prednost Slo je čistoća i uredjenost drzave, plate su im male zato traze nas jer su njihovi otišli

  4. Kakav izbor imam? Meni je sve jedno da li spavam u radničkom smeštaju u Beogradu, negde u Vojvodini, Sloveniji ili u Nemačkoj. Van kuće sam, nemam privatnost i konfor. Bez veze mi je da radim u Srbiji i da stanujem u nekom smeštaju za radnike. Ta plata koja se ovde dobija to ne opravdava. Ali plata koju bih dobio u inostranstvu opravdava. To je razlika.

  5. Никад неби ишао да радим у бившим Југословенским републикама ,

  6. Pera, zdravstvo u Srbiji je devastirala vladajuca koalicija SNS-SPS. Drzava je postala partijska prćija, bolnice su pune kadrova nazadnjacke stranke. Nije bitno da li taj neki lekar, koga je stranka ubacila na KBC Dragisa Misovic Dedinje, zna svoj posao, nego je bitno da se on pokaze da radi tamo. Problem je sto nepismeni vode drzavu, oslobodjeni fizickog su treneri, policijski cinkarosi su sefovi mafije, nepismeni pisu knjige, a nesposobni za rat su vojskovodje.
    Bice pravde tek kad ovo carstvo padne!!

  7. I onda u toj Sloveniji bar imam mogucnost postenog i normalnog zivota. Usavrsavanja. Da mi deca odrastaju u postene ljude, a ne u sns lopove. A to sto se tebi ne ide, ti ostani i uzivaj ako mozes.

  8. Treba probati pa ako ne valja ili se ne mozes uklopiti lako ces se vratiti, ali sa jednim velikim iskustvom. Poz iz Nemacke.

  9. Neznam zašto idu? Ostavljaju zlatno doba u Srbiji, nikada se brže nije razvijala.!?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.