Na pragu smo dogovora sa nadležnima u Skupštini grada Smedereva i očekujemo da ćemo sve detalje usaglasiti do četvrtka. Komiko oil je prihvatio da do 31. januara plati cenu zakupa zemljišta na kome će biti izgrađena rafinerija nafte u Smederevu.

Spremni smo da platimo i pola iznosa od tražene kamate, ali ne i čitav iznos, jer naša kompanija apsolutno nije kriva za sudski proces koji se vodio protiv nas. U svakom slučaju, očekujem da ćemo se sa predstavnicima Skupštine grada Smedereva naći „na pola“ kada je reč o iznosu kamate i da će se na taj način stvoriti svi uslovi za izgradnju rafinerije. Komiko oil je zbog nedobijanja traženog zemljišta na vreme u kašnjenju od šest meseci. Za te potrebe smo obezbedili rezervisana novčana sredstva na koja moramo da platimo kamatu zbog kašnjenja – kaže u izjavi za Danas Radomir Radivojević, predstavnik američke kompanije Komiko oil.

Prema njegovim rečima Komiko oil očekuje da mu Grad Smederevo pre uplate dogovorene sume da garancije da će ta kompanija dobiti ranije traženo zemljište potrebno za izgradnju rafinerije. Reč je o površini od tri hektara, 68 ari i 16 metara. Podsećanja radi, Skupština grada Smedereva je tužila Komiko oil zbog kašnjenja uplate zakupa zemljišta. Ta američka kompanija planira da u Smederevu gradi najmoderniju rafineriju nafte u kojoj će posao naći 700 radnika a čija izgradnja će koštati 250 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari