Preduzeće Termoelektrane i kopovi Kostolac objavilo je konkurs za prijem 22 inženjera-pripravnika, dva pravnika i jednog ekonomistu, koji će godinu dana raditi u termoelektranama, na ugljenokopu i u administraciji. Konkurs je otvoren do 15. oktobra a traženi profili su inženjeri elektrotehnike, mašinstva, građevine, rudarstva i informatike, koji će brinuti o radu postrojenja u elektranama „Kostolac A“ i „Kostolac B“ kao i o mehanizaciji na površinskom kopu „Drmno“, navode u TE-KO Kostolac.

Iako je reč o radu na godinu dana, to će mladim ljudima omogućiti da steknu pripravnički staž i tako ispune uslov za učešće na kasnijim konkursima.

– Prošlog oktobra, od EPS-a smo dobili saglasnost za prijem 50 ljudi sa srednjom školom, isključivo proizvodnih zanimanja, koji su kod nas već bili privremeno angažovani, po ugovoru. Sada smo dobili saglasnost da na godinu dana zaposlimo 25 visokoškolovanih, koji nemaju radno iskustvo, kako bi kod nas obavili pripravnički staž – kaže Aleksandar Jovanović, zamenik direktora TE-KO Kostolac podseća da je interesovanje diplomaca za rad u TE TO Kostolac veliko o čemu svedoči podatak da je na konkurs koji je pre dve godine otvoren za 16 inženjerskih radnih mesta, prijavilo preko 600 kandidata iz cele Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari