Radnici "Goše" najavili blokadu pruge za sutra od 9 sati (VIDEO) 1Foto: Youtube

Radnici „Goše“ blokirali su jutros Železničku stanicu u Smederevskoj Palanci, a za sutra najavljuju novu blokadu, ovog puta od 9 časova.

– Sat vremena smo jutros blokirali Železničku stanicu od 10 do 11 časova, ali sutra ćemo da je blokiramo u periodu od 9 do 10 časova jer tada kroz Palanku saobraća pet ili šest vozova – kaže za Danas predsednik Štrajkačkog odobra Milan Vujičić. On kaže da su štrajkači uspeli u dogovoru sa carinom da vrate u fabriku 11 vagona koje su nekoliko dana bukvalno čuvali na Železničkoj stanici, ne dozvoljavajući im da krenu ka Slovačkoj.

Radnici čekaju da im bivši vlasnik ŽOS Trnava isplati još 30.000 dinara duga, kako im je obećano kada su počeli da štrajkuju pre dva meseca. U dva navrata bivši valsnici iz Slovačke isplatili su im ukupno 60.000 dinara, ali treći deo nisu dobili, zbog čega su 26. maja obnovili štrajk.

Generalni direktor Goše, predstavnik novog vlasnika Lisnart limiteda Milutin Šćepanović rekao je pre dva dana za naš list da bivši vlasnik duguje radnicima 85.399 evra i da je to tek 13 deo vrednosti robe koja treba da im se isporuči. On je rekao da se u ponedeljak ujutru čuo sa predstavnicima bivšeg vlasnika i da su mu oni rekli da će novac uplatiti radnicima kada vagoni stignu na teritoriju EU.

Radnici kažu da neće dozvoliti vagonima da napuste Srbiju dok novac ne dobiju, a pomoć u ovoj situaciji su zatražili i od premijera i predsednika države. Pitanja i jednom i drugom, Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću smo tim povodom i mi poslali, ali nismo dobili odgovore na njih.

Radnici „Goše“, kako je već pisao Danas odlučili su se za blokadu Železničke stanice jer im bivši vlasnik ŽOS Trnava nije uplatio još 30.000 dinara duga, kako im je obećano kada su počeli da štrajkuju pre dva meseca.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UkDlOJdqcSo]

Radnici „Goše“ tokom današnje blokade pruge u Smederevskoj Palnci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari