Radnici Goše viljuškarima sutra nastavljaju štrajk

Ostavite komentar


  1. Sto bi drzava zavlacila ruke u dzep gradjana.Kad im je bilo lepo nisu zvali drzavu.Sami su kumovali svoj poraz,A pomogao im je glavni glumac koji ceka svoj novi film.

  2. Moraju i direktori da počnu da sarađuju,samo tako će se stvar rešiti.

  3. Na pogrešan način se bore ovi radnici za svoja prava. Ovako je trebalo kad su posle 2000-te neki uništavali društveno preduzeće.

  4. Svaka čast za radnike iako nisu dobijali platu toliko dugo vremena spremniji i orniji za posao nego direktori kojima je sigurno isplaćeno i prekovremeni rad.

  5. Složna braća kuću grade,a nesloga samo uništava i ono postojeće što ima.Pre ili kasnije dogovor se mora pronaći!

  6. Ovo je samo jedna u nizu sramota vlasti Srbije , koje su ovaj slucaj i prouzrokovale, ne radeci nista. Kad je dug drzavi poceo da raste, bilo je logicno da ce doci do ovoga, a drzava ce na kraju da odresi kesu, i parama gradjana da plati ceh.

  7. држава је урадила све што је могла и то је најважније. а штрајк је сам по себи бесмислен јер се њиме ништа не решава.

  8. Problemi u Goši nastali su usled teškog bezakonja koje je podržala država u zadnje 3-4 godine. A to je vreme naprednjačke vlasti, ne DOS-a i DS-a. Inače, za one koji se prave blesavi, ovom državom već deset godine otvoreno vlada SPS, koji je u svakoj vladi do danas. Ajde malo da se svi pravimo ludi. Problem Goše je daleko od onog problema u, recimo, Fiatu. U Goši su grubo kršeni zakoni koje svaki mali preduzetnik i zanatlija mora da poštuje jer mu dolazi poreska inspekcija na vrata. A ovamo imamo slučaj da je neka bitanga iz Slovačke, u sadejstvu sa poreskim organim, bahato eskivirala i isplate plata, i poreze i doprinose – godinama! Pri čemu su radnici sve vreme imali radna zaduženja i proizvodnja je tekla!

  9. Zašto država nije odmah reagovala kada su prestale uplate poreza i doprinosa koje su obavezne.Ćutali su tri godine.Ko od normalnih privatnika ne mora da uplaćije doprinose?Ministarstvo rada i finansija se pravi blesavo, a mi optužujemo radnike.

  10. Ништа без булдожери,багери или бар неко ашовче!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.