Radnici MMF-u složno rekli odlazi

U Beogradu reprezentativni sindikati i levičarske organizacije obeležili 1.maj

Ostavite komentar


  1. Višegodišnjem predsedniku, Orboviću, smeta MMF, a ne srpska vlada!

  2. Neki su bili i protestovali u centru grada, a neki se kod Hajducke cesme pobise zbog, cevapa i prostora za nasilno parkiran automobil na travnjaku.

  3. Najgora vlada koju smo imali, otima od radnika i penzionera a zatim to prikazuje kao svoj veliki uspeh na smanjenju budzetskog deficita. Pamticemo ovu vladu dugo dugo, ali ne po dobrom.

  4. Sam mogu mesečno da pojedem 700-800 evra kuvane hrane pod uslovom da neka domaćica vodi računa o svakom dinaru.

  5. Generalno kod nas je zastupljen zivot u proslosti. Svi se rado secamo lagodnog zivota pod Titom, gde je prosecna plata bila 1200 maraka. Ceo svet nije mogao da razume kako to funkcionise, a mi smo ziveli bogovski. On je bio mudar, sve je radio preko Srbije, a ugadjao ostalim clanicama saveza. Zaduzio nas je, to smo znali, ali nam je dao hleba i igara i svi smo cutali. Bio je svestan cinjenice da ce se to sve raspasti, da ce krediti doci na naplatu, da ce inflacija pojesti plate, ali nije mario jer je znao da ce to sve biti posle njega. Danas, cupamo kosu i kukako na ovu ili onu vlast, a sami smo svesni cinjenice koliko je ustvari decenija ranije sve to krenulo nizbrdo.

  6. Ovo je tek mogući početak. Radnici moraju da znaju da će odgovor vlasti biti nečastan: prvo, propagandom, pa obećanjima, pa pretnjama, pa nasiljem. Nužno je samo jedno oružje – nesavitljiva kičma.

  7. Не могу да буду запослени у државном сектору, који себе, потпуно безразложно, зову радницима, у истом синдикату са радницима из фабрика. Њихови интереси су, најчешће, директно супротстављени. Данашње синдикате углавном чине управо запослени у државном сектору. Нема од тог посла ништа.

  8. Orbovic i MMF. Pa on je najveci protivnik radnika, nikad nista nije uradio za njihovu zastitu. Za sebe licno puno. Tuzilastvo da proveri njegovo, i njegove porodice, imovno stanje pre stupanja na celo sindikata i sada. Nije imao pas za sta da ga ujede, sad je gazda. I to zahvaljujuci sindikatu.

  9. Radnicima u Srbiji smeta MMF?
    Gospodo do sta vam se sada dogadja su posledice onog rezima kojeg je ta srpska radnicka klasa svedusno podrzavala od kraja 80-ih. Pa i sada je ta ista radnicka klasa izglasala saucesnike onoga rezima koja nastavlja sa ucvrscivanjem despotije. Ne vode se ratovi i destrukcija drustva nekaznjeno. I praunuci ima to da ispastaju. Pa vi dalje trazite "jake" vodje umesto jakih institucija. Srbin je imao drzavu kroz istoriju. Ali nikada normalnu.

  10. Sta su sindikalni predstavnici ucinili da se spreci pljackaska privatizacija, zatvaranje fabrika i masovna otpustanja radnika? Nista, gledali su kako da se sa tadasnjim DOS vlastima sto bolje materijalno zbrinu. I nije ih sramota da danas na Medjunarodni praznik rada defiluju centralnim beogradskim ulicama i prozivaju neke druge za vlastite propuste.

  11. Plate i penzije kao i minimalac moraju biti povecane. Gradjani moraju osetiti boljitak jer su to i zasluzili .

  12. Gospodo radnici ! Vi ste za ovo stanje krivi !! Kako ?? Pa Vas je milosevic od "radanika" pretvorio u (kvazi) nacionaliste ! Vi ste mu pruzali podrsku svih 12 godina ! Vi i danas podrzavate ove kleptomane i (kvazi) evropejce ! Vi ste okretali rostilj na Avali za 1 maj,umesto da ste strajkovali ! Vi i danas na "celu" tkzv. "Sindikata" imate ljubisava orbovica i to 10 godina..i kako Vam je ??!! Vi i danas neznate sta je to "vladavina prava" !! Vas je (i danas) lako "kupiti",za sendvic i pivo !! Vi i danas volite "vodju" kao sto ste ga oduvek voleli ! Eto ZATO STE Vi KRIVI !!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.