Radnici na lizing teško do jednakih prava sa zaposlenima

Da li Zakon o agencijskom zapošljavanju dovoljno štiti svet rada

Ostavite komentar


  1. Kolika je ovo glupost. Prvo, kad neko ode na bolovanje, valjda ta firma ima nekoga da ga zameni? Šta će kad ljudi odu na odmor? Da upošljavaju zamene plaćajući duplo? Potpuna budalaština. Pritom radnik preko agencije u teoriji ima ista prava kao i drugi radnici, a ovamo sms-om dobije šut kartu. I ne žale se jer ne mogu pisle da nađu posao. Ekonomski tigar a sve se raspada. I posle neko pljuje po SFRJ. Nisi smeo radnika da otpustiš bez debelog razloga. Sad poslodavci samo što ih ne bičuju dok rade u upišanim pelenama

  2. Agencije treba ukinuti pod hitno, to je izrabljivanje radnika i parazitiranje. Čemu onda Nacionalna služba zapošljavanja?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.