Radnici čačanske firme Papirpak nastavili su juče štrajk sa obustavom rada zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog radnog staža, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Dušan Popović.

On je kazao da su od početka štrajka do danas predstavnici radnika dva puta razgovarali sa vlasnikom firme Milovanom Jovanovićem, ali da nije postignut dogovor i da će štrajk biti nastavljen do ispunjenja zahteva.

Svi stalno zaposleni radnici u Papirpaku, njih oko 90, stupilo je u štrajk 2. juna zbog neisplaćenih zarada – aprilske plate iz ove godine, majske, junske i julske zarade iz 2012 godine i neisplaćenih zarada iz 2007. i 2009. godine. Honorarni radnici, kojih ima oko 50, nisu u štrajku.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora radnici su ranije sa vlasnikom dogovorili reprogram dugovanja iz 2007. i 2009. godine koje je trabalo da isplati u 18 mesečnih rata, ali on je do sada isplatio samo četiri rate i ne zna se kada će im isplatiti preostale. Osim neisplaćenih zarada vlasnik firme Papirpak duguje radnicima i doprinose za radni staž za 10 godina. Firma Papirpak je osnovana 1991. godine, bavi se proizvodnjom higijenskog papira za kućnu potrošnju, kao i drugih proizvoda od papira. Prosečna plata radnika iznosi oko 34.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari