invalidsko osiguranje za deset minulih meseci, traže od vlasnika firme regres za prošlu i ovu godinu, kao i izmirivanje svih obaveza, nastalih od 2003. do 2007. godine. Ovaj poslednji zahtev zasnovan je na odredbi kupoprodajnog ugovora, kojim se novi vlasnik obavezao da radnicima Kazimira VG isplati sva neisplaćena potraživanja od 2003.

invalidsko osiguranje za deset minulih meseci, traže od vlasnika firme regres za prošlu i ovu godinu, kao i izmirivanje svih obaveza, nastalih od 2003. do 2007. godine. Ovaj poslednji zahtev zasnovan je na odredbi kupoprodajnog ugovora, kojim se novi vlasnik obavezao da radnicima Kazimira VG isplati sva neisplaćena potraživanja od 2003. do 2007, kad je firma privatizovana.
Direktor Kazimira VG Goran Vesuić obećao je juče da će majska zarada radnicima biti isplaćena tokom ove nedelje a ostale dve u roku od mesec dana. Pobunjeni radnici Kazimira, čijem protestu se u međuvremenu pridružio Sindikat metalaca Kragujevca, zahtevaju i da se preispita privatizacija firme, pošto, kako tvrde, novi vlasnik, prodajom najznačajnijih pogona i opreme, svesno vodi preduzeće u stečaj i likvidaciju.
Potpredsednik Sindikata metalaca Srbije Zoran Mihajlović juče je na protestu građevinaca rekao da će se o situaciji u Kazimiru VG narednih dana razgovarati u Agenciji za privatizaciju. On je istakao da ima indicija da će se poslovanjem Kazimira u poslednjih godinu dana baviti i finansijska policija i drugi nadležni državni organi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari