Sigma, jedna od najuspešnijih firmi za proizvodnju signalnih uređaja, nalazi se praktično u predstečajnom stanju, zbog čega su zaposleni zatražili od Agencije za privatizaciju da ih po ubrzanom postupku stavi na aukciju. Zbog izuzetno teške situacije, polovina zaposlenih će morati da ode na prinudni odmor, dugovanja dostižu oko 300 hiljada evra, a dugovanja po osnovu kredita oko 75 hiljada.

Sigma, jedna od najuspešnijih firmi za proizvodnju signalnih uređaja, nalazi se praktično u predstečajnom stanju, zbog čega su zaposleni zatražili od Agencije za privatizaciju da ih po ubrzanom postupku stavi na aukciju. Zbog izuzetno teške situacije, polovina zaposlenih će morati da ode na prinudni odmor, dugovanja dostižu oko 300 hiljada evra, a dugovanja po osnovu kredita oko 75 hiljada. Zaposleni za ovakav položaj u velikoj meri krive bivšeg direktora Nikolu Obradovića, protiv kojeg je podneta i krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, jer kada je od njega zatraženo da prezentira račune o dugovanjima i potraživanjima, napustio je firmu.
Bivši i sadašnji radnici Sigme juče su održali sastanak, na kojem ih je sindikat obavestio da će Agencija za privatizaciju nastojati da izbegne predstečajni postupak, dok bi se u postupku privatizacije radnicima koji budu proglašeni tehnološkim viškom isplatilo po 100 evra po godini staža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari