Radnicima Fijata ponovo oduzeto pravo na štrajk

Upitna zakonitost kolektivnog ugovora u italijanskom auto gigantu u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Pazi ti ovo, protivustavno odricanje od strajka, tj mogu da strajkuju, ali onda sindikalci gube sve beneficije, a radnici regres i topli obrok. Cak i ako poslodavac posumnja u njih moze da im uskrati sve to. Jadna sindikalna organizacija. U moje vreme ovakve smo sutirali do kapije.

  2. Vi uđete u štrajk ili im svi dajte otkaze pa da ih pitam šta će da rade? Možda dovedu Talijane ili Kineze da rade u stranoj zemlji? Nema rada, nema automobila, nema para i profita.

  3. A Vlada cuti kao da se sve ovo odigrava negde daleko! Pa zar nije obavezan i potpis ministra privrede u tom Ugovoru? Sta uopste radi ako ne to?

  4. Синдикати у Србији су продужена рука менаџмента.Радници су у потпуно подређеном положају,без основних права.

  5. Svaki dokument koji je u suprotnosti sa ustavom države kao i zakomom o radu je automatski ne važeći. Što znači papir trpi sve. A radnicima FCA u Kg preporučujem da se pod hitno isčlane iz ovog nazovi sindikata. Ovo nije sindikat nego običan klan. Rasturite to.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.