Radnike IMT-a u Vladi nema ko da primi

* Dugovi i zastoj u isplati zarada nastali zbog nestručnog rada ljudi koje je postavljala država * I ovako oslabljena fabrika mogla bi za dva meseca da plasira traktore, tvrde bivši rukovodioci
Oko 300 bivših zaposlenih u Industriji mašina i traktora protestovalo ispred Vlade tražeći ukidanje stečaja i pokretanje proizvodnje

Ostavite komentar


  1. A i da pocnu da prave traktore. kome ce ih prodavati ?
    Isto kao i sa Zastavom u Kragujevcu, ko je hteo da kupuje Yugo 45 ?

  2. Pa što se nisu najavili velikom vođi onomad kada je od rane zore primao građane i posle im rešavao probleme dok kažeš keks. Nisu valjda mislili da će im on ili neki ministar zadužen za privredu doći na noge ? Ko tu kome treba ?

  3. Stvarno skandalozno da se danas, 2016. godine pojavljuju ovakve teroristicke grupe, ma koliko beznacajne bile, sa nazivima zlocinaca komunista. I to ni manje ni vise nego da brane pljackase komuniste. Tajkuni su komunisticki-socijalisticki direktori koji su nastavili da crpe i eksploatisu i radnike i monopole koje je stvorila komunisticka partija i sada se neko pojavljuje sa pokusajem da nas ubedi da tu ima razlike.

  4. Malo su zakasnili, gde su bili ““91,2,3… pod Milosevicem koji je umesto rada ponudio im da se biju a oni prihvatili "prinudne odmore" i minimalce mahom glasajuci za (nacional) socijaliste i (socijalisticke) radikale i kada su se postavljali temelji tajkunizacije i kriminalizacije u kome zivimo

  5. Odlična inicijativa koju podržava i naučna zajednica posebno Akademija inženjerskih nauka Srbije, mašinski fakulteti i drugi istaknuti pojednici sa velikim iskustvom u privredi. IMT je imao u ponudi savremene traktore modernog dizajna serije s2090. Treba obnoviti proizvodnju i kooperaciju jer je to domaći traktor jeftiniji 30% od najjeftinijeg kineskog traktora na tržištu. 90% dugova IMT je iznos kamata prema državi. Ova fabrika je nešto najvrednije i jedan od najvećih potencijala kao generator privrednog rasta čiji bi efekti bili vidljivi sa makroekonomskog aspekta. Beograd je imao 1989.g 240 000 industrijskih radnika, danas nema ni 14.000.

  6. Hm,hmmm..Marko, i da hoce da ih primi,ima ih mnogo.."jahaci apokalipse",su privatizovali IMT, pa umesto da budu izvoznici traktora u Indiju, izmestli su proizvodnju i licencu ferguson u Indiju.."Ba,aeograd radi Indija se gradi““.. a, Dzon Dir nikako da nas usreci,oslobodjeni plac, ceka neke "dundjere",onako pride, uz Beograd na vodi.

  7. verovatno da nikad stecajni direktor nece da podeli zaostale plate kao i penzije i nije samo upropastio preduzece IMT nego i druga u kojoj je bio ili generalni direktor ili direktor, a sigurno mu se svidja da bude i stecajni direktor

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.