"Radno telo - Jedinstvo Kolubara" pozvalo radnike EPS-a na protest 6. avgusta u Lazarevcu zbog neispunjenih zahteva 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Radno telo Jedinstvo Kolubara pozvalo je radnike Elektroprivrede Srbije (EPS) i građane na protest 6. avgusta u Lazarevcu zbog neispunjenih zahteva koji su upućeni Ministarstvu rudarstva i energetike, direktoru i Sindikatu EPS.

To radno telo postavilo je ultimatum sa tri zahteva, koji nisu ispunjeni do danas, kad je bio krajnji rok.

U ranijem pismu koje je naslovljeno „Ultimatum“ radnici su tražili da rukovodstvo potpiše isti kolektivni ugovor kao iz prethodnog perioda.

„Tražimo da se do 1. avgusta odblokiraju svi računi kako bi radnici mogli da nesmetano koriste fondove solidarnosti, kao i račun kase uzajamne pomoći, koji je takođe blokiran, kako bi radnici mogli da nasmetano da podižu svoje ušteđevine. Tražimo i da se rapišu vanredni izbori u SO Kolubari kako bi se rešila situacija oko dualnog sindikata legitimnosti“, navedeno je u ultimatumu.

Nakon što zahtevi nisu ispunjeni, protestni skup je zakazan za 6. avgust, na dan Rudara, od 19.30 u Lazarevcu na platou ispred Rudarske česme.

„Zaboravimo sve postojeće podele izađimo u što većem broju i izborimo se za naša prava. Od nas zavisi hoćemo li biti robovi u našem preduzeću ili ćemo biti ponosni rudari“, poručili su iz Radnog tela Jedinstvo Kolubara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari