Radosavljević: Vučić je dao Makronu ponudu koja se ne odbija, a koja se tiče izgradnje nuklearne elektrane u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Kakva nuklearka, bar za sada. Imamo toliko mogućnosti da koristimo vodni potencijal ali se prvo moramo izboriti sa Ćutom i raznim Ćutama koji svojim delovanjem upravo lobiraju za nukleatne elektrane, a snaga vode ide u nepovrat.

  2. Šta će cveće da oblači, da se ne ozrači ?
    Za vreme rata, ameri su nam gađali „seveco“postrojenja, koja su upisana u međunarodne registre i zna se koliko su opasna (Pančevo, Župa, Prahovo).

  3. Добро је да се неко није сетио да може да пресађује мозак, далеко било.

  4. Koja kontradiktornost u tekstu! „Treba sprovesti diskusiju.“ Koju diskusiju kad niko nema pojma o nuklearnoj energiji.

  5. Čovek je potpuno prolupao, jer ide i korumpira zapadne političare našim novcem koje rasipa na sve strane. Vidimo da i Aerodrom koji je prodao beleži gubitke…jednostavno čovek pravi nepopravljivu štetu i bez ovlašćenja dogovara poslove u milijardama i postavlja se pitanje njegove poslovne sposobnosti i poštovanja Ustava i zbog toga da ima ozbiljne države bio bi odmah uhapšen od strane BIA, koja baš ima ulogu čuvanja države od ovakvih pomahnitalih ludaka.

  6. Nemačka-ogromna država i ogromni potrošač energije je davno ugasila atomske reaktore i termoelektrane.
    Srbija nema nikakve resurse da gradi nuklearke,nema ni potrebu za tim.
    Bio bi to prvi korak da Srbija postane skladište za atomsku otpad.

  7. Kako nemamo stručnjake? A onaj što je vodio pečenjaru? Sada ima iskustva i u upravljanju EPS-om !

  8. Bitange lopovske su na vlasti rade sta hoce…svakome od njih po 40god robije oduzimanje imovine i vracanje spoljnjeg duga…to je resenje svih resenja

  9. … A kad se svako ugradi (Halo, Bing, kako brat?), koštaće još toliko.
    A možda, samo možda – odustanu od skoka u budućnost, i istim parama grade NE?, mada…

  10. Плашим се да је под темом нуклеарки договорено складиштење нуклеарног отпада из Француске.
    То је много већи проблем од изградње савремене нуклеарне електране.

  11. Srbija ima strucnjake za nuklearnu energiju ali ih niko ne pita za misljenje! Vecina ponesto proguhla po internetu pa misli da sve zna. Medju nasom decom ima tako pametnih i strucnih. Dajmo im sansu !!!

  12. A narod ko sta pita,jel nama to odg ili ne,ili je gospodin tu postavljen da unisti drzavu.
    Kakva nuklearna postrojenja,pametan covek zna o cemu se radi,jos i da se zaduzujemo za dzaba a vec smo u dugovima,a nemamo potrebe,snacicemo se mi za energiju,imamo nesto vec i hoce covek da dira to dobro za lose,ajde vise,nemq smisla,cemu se vi nadate kao takvi ljudi,ja ne znam,bas da vidim da ce neko od vas pohlepnih idiota sa vlasti da odnese nesto u grob,a bas da vidim.

  13. A za uzvrat misje Makron ce da zazmuri kod sledecih neregularnosti na izborima. Naravno, nasim izborima

  14. Kako nema para podigneš inflaciji 10%, bdp odma skoči 10% i eto ti za godinu dana nuklearke.

  15. Pa ovi naši neznaju da održavaju ni hidro a ne nuklearnu. A još gora vest je da će da je prave u Vojvodini.

  16. A da li Makron zna da dogovara ( ako zaista dogovara) poslove sa nenadležnom osobom iz Srbije?

  17. „..da pravimo struju iz hidroenergije, gde imamo ogromne potencijale, naša vlast svaštari sa planovima o izgradnji nuklearki.“

    A u EU masovno uklanjanje brana sa reka….

  18. Ali zato poznata beogradska radio stanaca sa visokih spratova uveliko dovodi razne osobe kojd nas savetuju i ubeđuju da su atomi super stvar i da su toliko bezbedni da mogu decada se igranu sa njima bez ikakve opasnosti po zdravlje…

  19. Vidimo , ili je jasno odavno… da od Vučićevog izbora za predsednika države.. RSrbija ide nizbrdo po svim parametrima!
    Naime. o d početka vlasti SNS..da njen predsednik nije upućen u generalne…ili osnovne pravne tj pre svih Ustavne nadležnosti države!
    Neozbiljno je Ali I suviše neznalački ulaziti u ozbiljne pregovore sa autoritetom „domaćina“….tj predsednika Francuske!? A o pitanjima ne znati ELEMENTARNO!!!!

  20. Ko je zaduzen da daje takve ponude ima li neko ko se razume u nuklearke osim predsednika.

  21. Koliki moron moraš biti da gradiš nuklearku nakon Fukušime, Černobila, bombardivanja…

  22. Mislim, da je gospodinu Makronu bilo vrlo neprijatno da vodi ozbiljne razgovore o ozbiljnim temama sa svojim gostom predsednikom RSrbije , koji ne razume ni šta je to nauka Atomska Fizika ..ili bar nauka Fizika ?????

  23. Objavili ste komentar gde čitaoc navodi da je gospodin potpuno prolupao, a moj komentar gde nikoga ne vređam i navodim investicije koje su uložene u energetiku u Srbiji niste objavili. Mogu samo da vam kažem da treba da vas je sramota.

  24. U SFRJ je postojao projekat izgradnje serije nuklearnih elektrana na koji je netko “ pametan i strucan“ stavio zabranu.,…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.