Rajić: Uvoz pao za 42, izvoz za 37 odsto, plaćamo cenu nerazumne politike prema EU

Ostavite komentar


    1. Santiago botino natovska sve dok budes pljuvao po Srbiji bices dobrodisao u nato novinama.

  1. Ciste propast za SRB, sto nije usla u EU, dok je mogla. A mogla je, da se malo potrudila. Tu je zakazala prvenstveno tz. Zuta vlast, a ovu i da ne pominjam. Da ne pominjem i to, da smo mogli svi zajedno i 1991e uci, pa je kockoglavim vladaocima iz BG bilo prece oslobadjanje neko.

    1. Koliko ja pamtim vi ste se prvi ‘razdruzivali’ oruzjem nakon sto je prosla opasnost od aneksije od Italije i Austrije i nakon sto su pokradene, rastavljene i prebacene mnoge fabrike da od livada i brda naprave industriju od stocarskih sela. Cak je i El.Industrija Nis bila spremna za kompletno prebacivanje u Sloveniju da direktor i njen otac nije zapretio vesanjem. Zato ne laprdaj. Spomenik glupim Srbima da napravite sto postojite uopste i ne pricate italijanski ili nemacki uz muzenje krava.

      1. Hmmm, ne znam na sta insinuiras , ali hronologija ti nije bas neka jaca strana. Slobodno sve navedbe stavi u redosled, pa cu ti na svaku odgovoriti. A sto se tice razdruzivanja, sta si ti mislio? Da cete vi zavoditi „red“ po celoj YU i mitingovati „istinom“ a mi cemo to godinama gledati? Pokrali ste pare iz saveznog budzeta (to svi znamo da vam je specializacija, je li? pokradeno svugde po SRB sve do zadnjeg dinara), razbili ste YU ustav, stavili SRB u polozaj iznad federacije, Kad smo to isto uradili i mi, pljuvali ste nas i pretili vojskom. Ko ste vi, da za vas ne znace ista pravila kao za sve? Ko se vatrom igra, vatrom se i opece. A vas je dobro opeklo, boga mi. Mi smo se razruzivali po zakonu, akt po akt. A vi ste oni, koji ste oruzjem to hteli spreciti. Ko je hteo konfederaciju?

    2. Pa sve se slazem. Nazalost, mi koji nismo nacionalisti smo ovde uvek u manjini.

  2. Pridruzivanje EU, pomoc ptivredi, kurs dinara… ovde kao da Onaj koji odlucuje o svemu trazi nacin da nam zivot pretvori u pakao. Nije On samo kriminalac, nesposoban i neuk. On je lud.

  3. Druga Srbija i peta kolona ruku pod ruku nas guraju u sunovrat. Vidim Bugarima,Rumunima,Italijanima cvetaju ruže. Zbog politike petok oktobra mi danas u Srbiji ne proizvodimo ništa postali smo kolonija a gospoda iz druge srbije nvo i ostali koji žive od matrice eu nema alternativu biće zabeležena u istoriji kao najveći šljam srpskog društva.

    1. U mom Kragujevcu su sve fabrike propale do 1999 godine,tako da bez namere da branim žute lopove,najveći lopovi su baš ovi koji su i tada bili, i sada na vlasti.

    2. Baš BiH voleo da vidim,čujem,da dokumentuje te kada ste vi uopšte izašli iz svog dvorišta.Rumuniju,Bugarsku SIGURNO,videli NISTE.
      Rumunija,Bugarska,S.Makedonija su zemlje u kojima se narod smeje kada hoda ulicom,narod koji putuje,ide u pozorišta,restorane vozi sigurno bolja kola,živi u novijim stanovima,mogu da se školuju u celoj EU,nemaju Roming,duži im je životni vek.

  4. Tačno je uvaženi autor rekao „mi hoćemo tamo i amo“. Sad se pokazalo da naći čelnici nemaju viziju. Mi bi hteli da budemo i uz EU, Ameriku, Kinu i uz Rusiju. A to ne može. Sad se vidi koliku smo štetu pretrpeli što su tri najviša funkcionera Radikalne stranke i ondašnji predsednik Republike stvorili političku pozadinu za ubistvo Zorana Đinđića, koji je bi veliki vizionar. Posle njegovog streljanja sve se okrenulo naopako. Pokazalo se da je za te političare, a i za većinu naroda, bio važniji nacinalizam od progresa države. Da je Đinđiš ostao živ, Srbija bi danas bila članica EU!

  5. Gospodin Rajić je potpuno u pravu i sad se vidi sav slom i propast raznih politika “ 4 stuba” i slične gluposti samo da političke elite sto duže otežu sa reformama. Mislim kad je mogla jedna Hrvatska naravno da je mogla i Srbija i sada će skupo platiti cijenu sjedenja na 2 stolice. Umjesto da se veze uz svoje europske partnere i saveznike trenutna vlast nije propustila niti jednu priliku da spusti i podmetne EU goto je stavljajući u isti rang sa sotoniziranim NATO savezom. Najžalosnije je to sto narod nezna da je EU dala Srbiji vise od 800 miliona pomoći i da mediji o tome šute dok se svaka stara kanta dobivena iz Rusije uzdiže se kao nešto epohalno. Pa eto od starog željeza neće biti frižideri i siguran sam da će EU i ovaj puta uskočiti i pomoći ali bi bilo puno lakše da ste u EU jer bi dobili puno puno više za pomoć i poticaj gospodarstvu! šteta da će se kalkulacije trenutnog režima u vezi “jačanja Rusije i propasti EU” najviše obiti o glavu gladnog i uplašenog naroda.

  6. Uvoz pao,a na granicama neprekidne kolone kamiona koje ulaze.Kolone po 10 i vise km.Danima i danima.Soferi napravili po minimum 2 a mnogi i vise tura od uvodjenja vanrednog stanja.Naravno da ih ne testiraju i ne salju u izolaciju.Tako da,sto se tice uvoza,a jos bitnije uvoznika,ne brinite,njima nikada bolje.

    1. U svemu ovome je neverovatno da država još stavlja lokatore na kamione i time zadržavanje na granicama produžuje za 16-20 sati i pritom rizikuje da carinici zaraze, jer na svaki taj kamion moraju da stave i skinu lokator. Udarila korona i uvedeno vanredno stanje, ali biznis drzave sa besmislenim lokatorima još traje.

    2. Vozaci su u samoizolaciji svih 3, 5, 7, 14 dana dok su na putu. Ti kamiona u zivotu nisi video sem u prolazu. I pre nisu imali kontakt na utovarima sem papire iz ruku u ruku, a tek sada… otvori ceradu i skloni se, viljuskari odrade svoje, uzme papire sa stola gde mu se ostavi. Nema prilazaka nikome na 10m. Isto i posle na granicama kod speditera. Nema stajanja na restoranima na pumpama, nasi su zbog cena retko i spavali u hotelima vec samo u kabinama. Nigde nisam cuo da je i jedan ino vozac zarazen s puta. Sve su neki skijasi, predavaci na kongresima i povratnici sa sopinga u Milanu.

  7. Srbija je nisko zadužena zemlja. Oko 50%. Zaduživanjem za 4.5 milijardi dug bi porastao na 60% , a time bi se pokupili svi problemi privrede ako karantin bude trajao 2 do 3 meseca. Znaci novca ima. Bolje sada upumpati 4-5 milijardi nego kao od 2008-2014 10 milijardi ali na kašičicu i to na penzije

  8. Svaka je na mestu. Prozvani su NBS, PKS i konacno predsednik SNS-a!

    1. Nama će glave doći politikanti , neznalice i barabe .
      Baš je idealno vreme za naknadnu pamet .

    2. Santiago botino natovska sve dok budes pljuvao po Srbiji bices dobrodisao u nato novinama.

  9. Auuu! Ima li ovaj nesrecnik oci i usi?! Hvala Bogu da nismo u eu, raspala se po svim savovima, svaka zemlja gleda samo sebe, otimaju medicinsku opremu, testove i lekove jedni od drugih, prodaju stotine hiljada testova amerima, a Italija umire na nase oci i fali joj bikvalno sve. I onda vrhunac, cak i svabe mole Ruse za pomoc, iste one svoje “najgore neprijatelje“, kojima su uveli cak i sankcije. Da ne pominjem Kineze. Nije receno dzabe za evropu da je to cetvrti rajh. Posle ovoga sto nas je sve zadesilo, sve je jasno, videlo se ko je kakav. Samo kompletan idiot moze da tvrdi da je put u evropu nesto pozitivno i pozeljno. I naravno nato placenik!

    1. Šta misliš da li bi sve ovo napisao i posle tri meseca kad se ekonomska kriza bude zaoštrila, kad ljudi budu masovno ostajali bez posla.Iza Hrvatske će imati ko da stane. EU ima sve preduslove da ekonomski i demokratski preživi. Žao mi je što se bliže ne poznajemo pa da posle tri meseca vidimo ko je danas bi idiot!.

      1. 800 miliona su dali ali su pokrali i odneli iz Srbije bar 30 puta vise a to sto su razrusili to je posebna prica pootvarali su ovde firme koje su platili zuti i vucic dobili robovsku radnu snagu i upravljaju drzavom a isto tako i kineze kao bracu ruse interesuju samo pare nemoze nama niko da pomogne sem BOGA nema veze dal smo u nekom savezu ili ne kad lesina pocne da smrdi svi lesinari pocnu da se skupljaju a ovaj doticni gospodin neznam da li se bavi biznisom ili ne ako neko nek objavi da vidimo u kom je rezimu krenuo sa njim SPS JUL DS DSS ILI SNS

    2. @Nikola BB: Tebi nije lako doslo to, da je precednik naredio pranje ruku, a? Prica se, da ces morati i zube da preres, kako ce na to da se priviknes?

    3. Nikola B. B, ne znam da li si plaćen ili si samo zalepljen besomučnom propagandom naše Agitpropa. U svakom slučaju, tvoji su vidici uporedi i sa onim što jedan mrav može da vidi dok obitava u travi. Ovako samo truješ tuđe stavove, a to ti je verovatno i cilj

    4. E jado botovska. Naucili od Seselja i ostalih komunista „nato placenik“ i to verglate 30 godina. I omogucavate lazovima i kriminalcims da unistavaju drzavu i narod. Sta znaci to nato placenik,? Neko treba nato-u, pa da ga placa. E bede botovske.

    5. Da već 20 god. se raspada, e moj mamlaze.
      Vi takozvane srbende ste kao lisica koja čeka da ovnu otpadnu beli bubrezi. Žalosno je

  10. Nije mi jasno odakle tih 80%? Ako ne rade to je gubitak od preko 100%, ako plaćaju zakup ili otplaćuju kredit, čak i da sve otpuste. Najviše bi vlast volela da natera privatnike da snose trošak krize a oni da „pokriju doprinose“ raspodelom postojećeg, odnosno njegovim umanjenjem. Sledi smanjenje plata kao za poplave. Nemam ništa protiv da primam manje od 250€ koliko primam ali imam protiv laganja i pravljenja budalom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.