Rasprodaja imovine RTV Kragujevac 1Foto: N1

RTV Kragujevac prekinula je emitovanje programa po ustaljenoj programskoj šemi, nakon što je pre tri dana ostala bez dela opreme za produkciju i svih vozila, koja su prodata na licitaciji, po tužbama zaposlenih zbog neisplaćenih zarada.

Poverenik UGS Nezavisnost RTK Goran Antonijević izjavio je FoNetu da kupac nije ispunio svoje ugovorne obaveze ni prema medijskoj kući koju je kupio niti prema zaposlenima, što je prouzrokovalo rasprodaju imovine i prekid programa.

Ostali smo bez kompletnog voznog parka, bez jedne kamere i računara za montažu i grafičku obradu, tako da realno više nemamo tehničkih mogućnosti da profesionalno obavljamo svoj posao, rekao je Antonijević, dodajući da su se zbog toga odlučili da se trenutno zaustavi program dok se ne vidi šta će dalje da se desi.

On je podsetio da kupac Radoica Milosavljević, koji je po kupoprodajnom ugovoru, trebalo da u novu opremu RTK uloži 150.000 evra, to nije uradio.

Prema njegovim rečima, juče su tri nova izvršitelja popisala i svu ostalu opremu za produkciju i emitovanje programa, tako da ovoj medijskoj kući preti gašenje.

Oni su po novim nalozima popisali i najbitniju opremu za emitovanje programa meрu kojima su video i audio miksete. Ta oprema će biti na licitaciji za dve nedelje, tako kada se to desi mi više uopšte nećemo moći da radimo, rekao je Anronijević.

Antonijević je izjavio da su zaposleni, i pored toga što šest meseci ne primaju plate radili i izvršavali svoje obaveze, ali da je to više nemoguće.

On je, na osnovu svega što se dogaрalo sa RTK izrazio sumnju da je u ceo slučaj umešana politika.

Ja sada već mogu da kažem da zaista postoji osnovana sumnja da je ovde umešana politika i to na vrlo visokom nivou. Ako su postojale neke razmirice na nekom višem nivou političke vlasti, mi za to nismo krivi i tražićemo da država razreši ovu situaciju, istakao je Antonijević.

On je ocenio da je „Milosavljevićev najveći problem u tome što Grad Kragujevac nije raspisao konkurs za projektno finansiranje medija“, navodeći da je novi vlasnik verovatno očekivao da će Grad i dalje finansirati RTK.

Meрutim, Grad Kragujevac, koji je prošle godine prodao tu medijsku kuću, sada na licitaciji, kupuje njenu opremu, iako već dve godine ne raspisuje konkurse za projektno finansiranje medija uz obrazloženje da za to nema novca, rekao je Antonijević, podsetivši da je upravo Grad, na javnoj licitaciji kupio kameru i dva najača računara za montažu i grafičku opremu.

Zaista smo bili zapanjeni kada smo videli da grad kupuje našu opremu uz obrazloženje da tako pomaže RTK, istakao je Antonijević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari