Rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 2019. bio 2,9 odsto

Ostavite komentar


  1. Sve čestitke hrabrom kolektivu ovog dnevnog lista na ISTINI i DOSLEDNOSTI kao i na NEZAVISNOM STAVU!
    Ono što hoću da komentarišem (u novinama u kojima je to jedino moguće) je društvena problematika po pitanju penzija. Naime, iz raznoraznih razloga su uticajne grupe namerno poistovetili PENZIJE sa SOCIJALNIM ZBRINJAVANJEM. Penzija u punom iznosu se stiče nakon punih ČETRDESET GODINA RADA i plaćanja doprinosa a problematika INVALIDA, STARIJIH OSOBA BEZ PRIMANJA, ,SPORTISTA, UDOVACA/UDOVICA i DECE jeste SOCIJALNO ZBRINJAVANJE i nikako ne može nositi naziv PENZIJE jer to vređa osobe koje su četrdeset godina radile i uplaćivale pun iznos doprinosa a ne umanjen za ČETVRTINU koju im vlast svojim ‘novokomponovanim zakonima’ oduzima ako nemaju 65 godina. PIO fondu nisu plaćale ’65’ GODINE nego su ljudi od svog novca izdvajali zakonom propisani deo za PUNU PENZIJU. Ni ova vlast nema 65 godina pa ne prima plate umanjene za četvrtinu zbog toga. Penzije se moraju razdvojiti od SOCIJALNOG ZBRINJAVANJA. Svaki građanin Srbije koji ima srpski pasoš treba da po Zakonu uplaćuje PIO doprinose nakon svoje 30 godine, bez obzira gde se nalazi na ovoj planeti. Zakonom se mora precizirati RESTITUCIJA imovine (novca) PIO Fonda kojom su izgrađeni HE ĐERDAP, većina ZDRAVSTVENIH I KULTURNIH OBJEKATA U Srbiji, Putna i VODOVODNA INFRASTRUKTURA ove države, STAMBENI OBJEKTI itd.
    Najlepše hvala redakciji Dnevnog Lista DANAS na objavljivanju ovog teksta.
    Eto, REČENO JE I NAPISANO JE i NE MOŽE SE REĆI DA NIJE !

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.