Rast penzija u krizi veći nego pre nje

Koliko povećanje primanja najstarijima u 2021. godini daje švajcarska formula

Ostavite komentar


  1. Jedino ispravno je sagledao milos lagumdzija i sve je u pravu!
    Vratite prvo otete penzije i one moraju da se uskladjuju sa troskovima zivota i ne smeju ispod!zedeset posto prosecne plate da padaju,jer onda to je nista a ne penzija!
    Neka!zivi dacic!imvucic!od prosecne penzije

  2. Za vasu informaciju, ova povecanja idu iz realnih izvora, a ne kao za vreme Tadica, povecanja isla, a para nije bilo, ali izbori su bili razlog.

  3. Po nekom od ranijih predloga i pre Svajcarske formule bilo je tako i da nema te zastitne klazule, sada bi bilo dobro da se ona usvoji , ovde ali ni u svetu ne zna se sta donosi dan sta noc.

  4. Penzineri su uvek tema za potkusurivanje i stezanje kaiša, pa i u ovoj, i uvek su eksperiment i žrtva, kao ššto su bili u sprovođenju reforma!!!.

  5. Penzioneri su Vučiću potrebni samo za glasanje i potkusurivanje i za ništa ao zemlju i privreduviše. On je prvi koji je uveo otimanje penzija čak četiri godine i stabilizovao zemlju i privredu, je,*ao joj mater. Sada lažu penzionere sa povećanjem penzije i vanredna isplata, a penzije padoše na 46% prosečne ate. Tako će spas iti penzionere od mučenja i završiće svoje bitisanje. Misle n svoju glasačku mašinu, ali na žalost samo na dan glasanja.

  6. A kako misliš da dodje do rasta ako nema potrošnje? Svaki deficit može da se ublaži ili pokrije povećanjem zasada pšenice ili nečeg drugog

  7. Pre svega penzije su uskladjivane (ne povećane) 2019.g. a sledeće uskladjivanje je predvidjeno za 2021.g. odn. penzioneri će to zamazivanje očiju da osete tek u februaru 2021.g. Kad slušamo onog velikog ministra S. Malog kako lamentira o “ povećanju“ penzija, mislio bi čovek da se radi o procentu od 60% a ne o izmišljenom povećanju koje nije čak ni uskladjivanje. I nije 6% nego 5,9 %. A kadaaaa će da se vrate penzionerima oteti iznosi penzija koje najsiromašniji sloj društva N I J E dobrovoljno ustupio za nečija bahaćenja jer ne može se ustupiti ono čega n e m a. Reče naš narod: sit gladnom ne veruje! Sram da bude sve lopove, otimače, čerupdžije i ostale kriminalce!

  8. drzava mora naci nacin za penzionere sa najmanjim primanjima a ne sve stavlja u isti kos …..velike su razlike pa imate vise od milion penzionera sa najnizim primanjima

  9. Niko nikome ne treba da poklanja. Penzioneri su pošteno zaslužili svoju penziju i treba da se pod hitno promeni način obračuna. Sada je trenutno obračun takav da će radnik sa završenim fakultetom, punim radnim stažom… imati penziju oko 20000 Njemu ne treba poklon. Njemu treba ispravan način obračuna penzije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.