Rast prihoda Delta holdinga u prvom polugodištu 11,2 odsto 1Foto: N1

U prvom polugodištu 2024. godine kompanije iz sastava Delta holdinga ostvarile su 467 miliona evra prihoda, što je skoro 50 miliona više u odnosu na isti period prošle godine i predstavlja rast od 11,2 odsto, saopštila je ova kompanija.

U istom periodu EBITDA (operativni profit pre oporezivanja) je iznosila 44,2 miliona evra, ili 13,8 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine.

Kompanija planira da ovim tempom do kraja godine ostvari prihode veće od milijardu evra (1.032 miliona), što je za 20 odsto više u odnosu na 2023. godinu uz godišnju EBITDA-u od 107 miliona evra, navodi se u saopštenju Delte.

Rast prihoda ostvaren je pre svega u distribuciji, proizvodnji, nekretninama i hotelskom biznisu, gde je najavljena izgradnja hotela InterContinental Beograd u okviru kompleksa Delta District do izložbe EKSPO 2027.

U okviru e-komerca, Ananas je u prvoj polovini godine imao više od 500 hiljada proizvoda u asortimanu, 1.100 partnera i višemilionske posete platformi. Otvoren je e-fulfillment centar u Novoj Pazovi, a ova kompanija otvara dva nova tržišta u regionu – Crna Gora i BIH do kraja leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari