Istina, manipulacija ili štimovanje radi političkog marketinga: Da li je ekonomija Srbije najbrže rastuća u Evropi?

Ostavite komentar


  1. Pocinjem da verujem da nam ekonomija nije losa,koliko se godinama krade,razbacuje,ne transparentno posluje,mito i korupcija,itd,itd…a mi jos nismo propali(nista mi nije jasno)

  2. Statistika slika kako trazi politika. Zemlja koja je „ekonomski tigar“ ne rasprodaje drzavu zarad przivljavanja,sve vredno se prodaje a privreda se zasniva na motanju kala i dzinsu. O zaduzivanju da ne govorimo,hvalospev o najjeftinijoj stuji nestaje posle poskupljenja a lazno umanjena influacija dovdi narod u bedu. No trzilismo,izdrzimo.

  3. Na našu žalost…velika manipulacija. Inače ko ne bi voleo da je istina, ali je stvarna situacija još gora od one koja bi bila realna. Ukratko kolaps

  4. Stimer mmf, evropska i svetska banka i sve relevantne institucije u svetu, sve stimer do stimera. Ali…vi u danasu znate bolje

  5. Sa galopirajućom inflacijom i to je moguće. Statistika je majka manipulisanja i zabluda.

  6. Koja ekonomija ?
    Mi ekonomiju nemamo.
    A kako bi je i imali kada su upropastili prosvetu i druge oblasti. Sve zasnivaju na ino zaduživanjima koje koriste za svoje preskupe marketinške „projekte“, i iz kojih daju subvencije stranim firmama, motačima kablova.
    Ekonomija će biti onda kada budemo imali sopstvene kompanije, sa sopstvenim visokoobrazovanim kadrom, a ne sa „vizijom“ da budemo rudarska kolonija. Ekonomiju ćemo imati kada ne budemo davali zemljište stranim kompanija, za džabe.
    Ima toliko ekonomskih promašaja ove vlasti da za tri dana ne bi sve nabrojali.
    Ova alava vlast je rđa i kancer Srbije.

  7. Ako tako kaze g. Vucic uz pratnju g. Malog onda oni mora da su u pravu ono jest da gradjani Srbije osecaju taj rast malo drugacije vise lici na silaznu putanju kada god udju u prodavnicu ali nije to bas tako jer je vazno sta kazu g. Vucic i g. Mali a ovo sto dozviljavamo u stvarnosti ulaskom u prodavnicu ili placanjem obaveza ne spada u tu kategoriju o kojoj pricaju g. Vucic i g. Mali. Ziveli

  8. Sramna manipulacija Vučića i još bestidnija Malog. Svi novi projekti u Srbiji su iz zaduženja sa kamatom od 7-9%. Upravo smo reprogramirali dug od 1 milijardu$ sa novom višom kamatnom stopom. Kao ludaci moljkamo strane države i institucije da nam udele kredit koji ćemo vratiti kada stigne litijum. Od Bora već godinama nema gotovo nikakvog povećanja BDP-a. Kako onda misle da, ako ne daj Bože, krenu sa iskopavanjem rude, čiji su vlasnici Rio Tinto, kinezi sa 11% i dr., bude bilo povećanje BDP-a.

  9. Ja ne verujem u bajke koje servira vlast i ljudi oko nje.Najbrze rastuca ekonomija samo u snovima u drzavi gde se plagira,gde se kupuju diplome ,gde neki nesposobni partijski kadrovi obavljaju bitne funkcije,drzava u kojoj se ekonomijom bave osobe koje nemaju ni dana staza najbrza rastuca ekonomija je nedostizna.Mi koji pametno razmisljamo ne verujemo da najbrze rastuca ekonomija i neuredjena pravna drzava Srbija moze imati ikakvog dodira sa najbrzom rastucom ekonomijom.U bajke koje im se plasiraju o najbrze rastucoj ekonomiji mogui da veruju nepismeni neobrazovani,dementni i neobavesteni .Na celniim pozicijama u Srbiji trebaju strucnjaci a nikako nedovoljno sposobni kadrovi koji ce umesto kineske table koristiti najnovija tehnicka sredstva.

  10. Narod interesuje stopa rasta kupovne moci.Interesuje nas stopa rasta potrosacke korpe. Srpska privreda i treba da ima najvecu stopu rasta ekonomije da bi uopste mogla da smanjuje zaostatak za ostalim zemljama puzevim korakom.

  11. Veliki šatro-patriota Vučić ne odustaje ni mic od Hitlerove propagandne taktike koja kaže da u laž koja se ponovi stotinu puta na kraju se ipak počinje verovati. Smiksajmo to sa neobrazovanim i naivnim narodom i imamo rezultate kakvi jesu. A da je ekonomska situacija kako kažu, onda bi se to i osetilo i ne bi hrana i gorivo bili medju najskupljima u evropi!

  12. Ma kakvi…
    Evo, pitajte komentatora znalca Josipa koji zna bolje od svih, valjda zato što mu je partijska centrala rekla da iskomentariše ne bi li zaradio danas za sendvič. Jadna je ona ekonomija koja hrani stotine hiljada partijskih službenika kojima je jedini posao da seire u kancelarijama koje mi plaćamo i da komentarišu za potrebe partije.

  13. @M
    Неће се само вадити из земље руда литијума, већ ће се од тог алкалног метала у нашој земљи производити батерије и уграђивати у аутомобиле такође произведене у Србији и то од челика из смедеревске железаре.

  14. Kinezi su izbili da nam odlože otplatu kredita, Rusi i UAE odlažu uz teže uslove….nismo neki tigar.

  15. Vi ste stvarno smesni, prozvali me da radim za sns i sendvic. Nemate pojma o zivotu. Sve vam lose, sivo, crno, ne umete da se radujete i uzivate u zivotu. Vas problem. Nisam Srbin i nisam u sns, obrazovan sam i veoma zadovoljan svojom porodicom i zivotom.

  16. AKCIJE EPS-a ???? ima li neko u državi Srbiji da pokrene ovo pitanje?? SINDIKATI, ADVOKATI, POLITIČARI GDE STE ????!!!

  17. Predsedniku se priviđa. Nešto zbog loše dioptrije, nešto zbog visokih temperatura koje direktno udaruju u glavu….I tako već godinama. A nigde doktora da mu prepišu lekove… i bolovanje. Doživotno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.