Raste broj građana koji ne mogu da prijave decu za pomoć od 10.000 dinara, oglasilo se i Ministarstvo finansija

Ostavite komentar


  1. Neka izvrše promene u toj bazi podataka,ili ćemo svaki put imati problem,šta samohrani roditelji,šta usvojitelji. Ja,kao usvojitelj(mada sebe ne smatram više tako,već roditeljem) se već više od godinu dana susrećem sa problemom dokumenata.

  2. Ako se dobro sećam, a sećam se, ministar finansija dr Mali Siniša je takođe samohrani roditelj, doduše otac, jer je troje dece oduzeo od majke, te se o njima predano stara. U tom smislu, s obzirom na njegovu finansijsku situaciju, krajnje nezavidnu, ova pomoć će mu svakako dobro doći. Ergo, ko će bolje od njega da razume samohrane roditelje, a o samohranoj deci i da ne govorimo.

  3. Ima li jos nekoga kome su jedno dete ‘izbacili’? Od troje, kojima sam bioloska majka, najmladjeg nema ( rodjen 4.8.2023.), a za prvo dvoje uspesno podneta prijava.

  4. A imam i nas roditelja čija deca nisu prošle godine imala 16g u trenutku prijave maj mesec, a ne mogu se prijaviti ni sada jer su rođeni u među periodu. I to je nečiji propust. Prilikom provere statusa isto piše da nismo zakonski staratelji.

  5. A šta se dešava sa decom koja su kada je iplaćivano 100eura nisu imali pravo zbog godina a sada su opet ostali bez novčane pomoći takodje zbog godina

  6. Da sve ovo nije malo maliciozno.
    Ima mesec dana da se otklone propusti u sistemu.
    Dobiće sve mame šta im po odluci Vlade pripada.

  7. Moja prijava je odbijena iako sam biološki roditelj. Prijavila sam problem, ali odgovora nema.

  8. A ko nemoze da se prijavi….ako nema internet ima komsija i zbog cega pljuvanje.

  9. Моја пријава је одбијена „услед неисправности унетих података“
    А сви подаци правилно унешени

  10. Šta se dešava sa decom koja su rodjena 2006. godine? Oni su do sada ispali iz svakog sistema koji je država organizovala. Za neku pomoć su bili premladi,za ovu su orestari. Kome se treba obratiti da bi se taj problem rešio?

  11. Deca rođena u periodu od od 01.06.2006 do 20.11.2006.su bila,,mala“ za 100 evra, a sad su prestara za 10.000,00….kakav bezobrazluk i koliko to niko od tih ,,genijalaca“ne razmišlja ništa….ali eto,slučajno se desilo da niko od njih nema decu rođenu u tom periodu

  12. Ja sam samohrani otac. Odbijen sam sa odgovorom da je zakonski staratelj podneo vec prijavu za novcanu pomoc. Žalio sam se u trezoru u Kruševcu gde i živim oni su me na kulturan nacin odbili i rekli da oni sa time nemaju ništa i da mi ne mogu pomoci. Rekli su mi da moram da se žalim iskljucivo samo preko portala koji mi nije dao odgovor. Podneo sam žalbu njihovom direktoru pokazao presudu razvoda, slikao svoj ekran gde piše da sam odbijen i oni su me poslali opet na portal. Iskreno stvorio sam utisak da je njima cilj da što manje isplate roditelje i da zbog toga prave ove greške. Baš sam ogorcen. Ako ikome treba dokaz da im pokažem moj broj telefona je 0666885895.

  13. Ni krstene patike za tih 80e pomoci ne moze da se kupe detetu, ali Dzvaljo kupuje glasove na ovaj jadan nacin dok 95% nacije radi za 230din po satu ili za 39.700din mesecno

  14. Ne sekirajte se ne prepoznaje ni samohrane roditelje glat su me odbili Jos i napisali nema me u bazi podataka za samohrane roditelje takva baza ne postoji odgovorno tvrdim pravosnazna presuda mi je u dokumentaciji plus imam u pdf formatu nit su dali opciju da posaljem nit su objasnili samo da sam odbijen ali je bitno da se kod bivse supruge pojavljuje da ona uzme novac za dete tako da ona mora da uzme taj novac pa da mi ga da za dete a nema pravo komplikovano zar ne?

  15. Dobar dan. Pročitala sam ovaj tekst o problemima prijavljivanja dece. I ja imam problem ali drugi razlog. Moja ćerka ove godine ima 16 godina i nema pravo na to. A prošle godine kada su mladi od 16 god.do 29 god. primali tad je bila mlađa od 16. U jednom članku sam pročitala da će i ta deca imati ove godine pravo da ne bi bili izopšteni. Piše da će biti posebna odredba u zakonu za njih. Međutim,kad sam je pokušala prijaviti piše da ne može za nju.

  16. Moje dete nije dobilo ni prvi put onih 10000 posto nije imao 16 god a sad je do 16 god ni sad nema pravo a rekli ste da deca koja nisu dobila prvi put pomoc da ce dobiti sad a gde je sad o tome rec

  17. I dalje nije isplaćen novac detetu.Ovo je stvarno sramotno.
    A da ne pričamo o drugom detetu koje prvi put nije dobio novac jer nije imao 16 godina a sam su dobijala samo deca rođena od 21.11 pa ako neko moze da objasni kako su došli do tog datuma?Vidim da dosta roditelja dece rođene u tom međuperiodu ima isto pitanje na koje nismo dobili odgovor.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.