Reakcije na predlog budžeta Beograda: Godinama se opredeljuju sredstva za projekte koji se nikad ne završe 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Trenutni i bivši odbornici Skupštine Grada Beograda Dušan Pavlović i Nikola Jovanović reagovali su na predlog budžeta za Grad Beograd za 2024. godinu, a obojica su saglasni da je taj predlog neodgovarajući.

Odbornik ZLF u Skupštini grada Beograda Dušan Pavlović ukazao je da ćemo dobiti još jedan budžet koji pokazuje koliko „stvari bitnih za građane Beograda nije urađeno, a koliko novca je otišlo firmama bliskim Srpskoj naprednoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije“.

U ovoj odluci o budžetu, kako je poručio, nema mnogo stvari koje već nisu uobičajene za mandat Aleksandra Šapića.

„To je mnogo obećanja i opredeljenih sredstava za kapitalna ulaganja. Godinama se opredeljuju sredstva za projekte koji se nikada ne završe pa je tako kanalizacija u Borči stalna stavka, ali se ne propušta ni prilika da se odvoje sredstva za poznate korupcionaške projekte kao što je na primer gondola ili jarbol“, naveo je Pavlović.

 

Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu (CLS) je naveo da predlog budžeta za 2024. godinu potvrđuje tvrdnje o lošem stanju i nezavidnoj finansijskoj situaciji u Beogradu.

„Prihodi i primanja budžeta u ovoj godini manja su za čak 18 milijardi dinara u odnosu na poslednji rebalans iz prethodne godine, to jest za 153 miliona evra“, rekao je Jovanović.

Kako je dodao, fiskalni deficit u budžetu za ovu godinu iznosiće pet milijardi dinara, a duplirana su i primanja od zaduživanja, u odnosu za prethodnu godinu.

„Sve ovo će uticati na manje kapitalnih investicija u Beogradu, ali i na nedostatak izgradnje vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari