Rebalans budžeta već u septembru, GSP-u tri milijarde dinara subvencija u 2024. 1foto FoNet/Beoinfo

Gradska sekretarka za finansije Beograda Katarina Čubrić izjavila je danas da je u Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2024. godinu „uključeno sve što je započeto u prethodnih šest meseci, kao i projekcije rashoda do kraja godine“, a rebalans očekuje već u septembru.

Katarina Čubrić je na sednici Skupštine grada Beograda rekla da su budžetom predviđena sredstva za redovan rad, funkcionisanje grada i gradskih organizacionih jedinica, te da je uključena pomoć za decu od po 20.000 dinara“.

Očekujemo, s obzirom na to da je iza nas jako težak budžetski period, limitiran nekim uslovima iz zakona koji se tiču privremenog finansiranja, da pristupimo izradi rebalansa već u septembru, nakon sveobuhvatnije i kvalitetnije analize budžeta na osnovu procene prihoda i rashoda koji slede do kraja godine, rekla je Katarina Čubrić.

Obrazlažući Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada Beograda i gradskih opština i određivanje prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini, ona je rekla da je u pitanju preraspodela prihoda između Grada i gradskih opština i da su tom tačkom dnevnog reda definisani procenti.

Gradsko saobraćajno preduzeće radilo je rebalans programa zato što je „dobilo dodatnih milijardu i osamsto (miliona) tekućih subvencija iz budžeta grada Beograda za tekuće poslovanje, tako da iznos subvencije za 2024. godinu za to preduzeće iznosi tri milijarde“, rekla je gradska sekretarka za finansije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari